OMS propune reducerea bugetului după ieșirea din SUA din organizație

Statele membre ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) vor discuta despre reducerea unei părți a bugetului organizației cu 400 de milioane de dolari, în contextul deciziei președintelui Donald Trump de a retrage SUA, cel mai mare finanțator guvernamental, din OMS, potrivit unui document publicat luni, relatează AFP.

În deschiderea ședinței anuale a consiliului executiv al agenției ONU, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a apărat, de asemenea, activitatea OMS și reformele recente și a reiterat o solicitare pentru Washington de a-și reconsidera ieșirea și de a intra în dialog cu agenția cu privire la schimbări ulterioare.

‘Sunt binevenite sugestii din partea Statelor Unite și a tuturor statelor membre despre cum vă putem servi mai bine pe dumneavoastră și întreaga lume’, a spus el.

Reducerea bugetului va fi abordată la reuniunea de la Geneva din 3-11 februarie, în cadrul căreia reprezentanții statelor membre vor discuta despre finanțarea și activitatea agenției pentru perioada 2026-2027.

Consiliul executiv propune reducerea secțiunii programelor de bază din buget de la o propunere de 5,3 miliarde de dolari la 4,9 miliarde de dolari, potrivit unui document publicat luni. Aceasta face parte din bugetul mai larg de 7,5 miliarde de dolari pentru perioada 2026-2027 care a fost propus inițial, inclusiv bani pentru eradicarea poliomielitei și abordarea situațiilor de urgență.
‘Odată cu plecarea celui mai mare contributor financiar, bugetul nu a putut fi ‘afaceri ca de obicei’ ‘, se arată în documentul citat. SUA sunt cel mai mare donator guvernamental al OMS, contribuind cu aproximativ 18% din finanțarea sa totală. OMS a luat deja separat câteva măsuri de reducere a costurilor după decizia SUA.

Președintele american Donald Trump a declarat săptămâna trecută că ar putea lua în considerare reintegrarea țării sale în Organizația Mondială a Sănătății, la câteva zile după ce a ordonat retragerea Statelor Unite din această agenție globală din domeniul sănătății din cauza a ceea ce liderul de la Casa Albă a descris ca fiind o gestionare defectuoasă a pandemiei COVID-19 și a altor crize sanitare internaționale,

Recomanda 2
Author

7 Comentarii

  1. Cand sunt judecati rafilienii s TOTI cioclii apocalipso-plandemici pentru genocid? Pentru devalizarea si distrugerea economiei? Pentru saracirea Tarii prin imprumuturi si talharie pentru a fi data umbritilor care vor sa ne felieze? CAND? CAND VOR RASPUNDE PENTRU CRESTEREA GALOPANTA A CANCERELOR DUPA „VACCINUL EFICIENT SI SIGUR”? NEMERNICI ORDINARI, TICALOSI CRIMINALI!

  2. Poate că este o organizație buna și aduce folos.Insa se știe că toate ideile bune cu timpul se comercializează .. Fără îndoială, că companiile farmaceutice mari numaidecât au acolo influență cum a arătat trecuta pandemie care sa terminat brusc la 24.02.22 !

  3. Parteneriat cu OMS a căror hotărâri, de obicei, se iau cu executare la dawos? Vă dați seama că ăștia stau cu curul pe bugetul statelor și nu fac nimic contra a tot ce înseamnă distrugerea vieții omului dar încasează gras financiar?! Au avut pe mâini toată Africa in zeci de ani pentru a-i trata pe cetățeni, au cerut donații din orice tara și Africa e tot în stadiul sărăciei și bolilor grave! Sa nu spun mai multe oribilitati practicate prin 2008-2009.

  4. ‘…cel mai mare finanțator guvernamental, din OMS…’ – cel mai mare contribuitor pentru OMS este Bill Gates, asa ca Organizatia nu va pierde multi bani.

  5. Ce organizatie e „mondiala” sau „internationala” fara Statele Unite ? Sa ne retragem cu totii

  6. Si România TREBUIE sa iasă din aceasta organizație, TREBUIE sa urmam partenerul strategic. Daca SUA a luat aceasta decizie sa fiți siguri ca SUA știe daca exista si ce fel de planuri diabolice are aceasta organizație împotriva omenirii. Sunteți cu partenerul strategic? Daca da, urmați-l.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.