ONU aprobă noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord

Nikki Haley, ambasadorul Statelor Unite la ONU, a declarat, vineri, că Washingtonul a obţinut sprijinul Consiliului de Securitate al ONU pentru un nou pachet de sancţiuni împotriva Coreei de Nord, informează site-ul agenţiei Associated Press.

Astfel, 27 de nave, 21 de companii şi un om de afaceri vor intra sub incidenţa noului pachet de sancţiuni susţinut în unanimitate de către Consiliul de Securitate al ONU, a anunţat Haley.

Ambasadorul SUA la ONU a precizat că noul pachet de sancţiuni, adoptat la cererea Statelor Unite, este cel mai mare aprobat până acum de ONU împotriva regimului de la Phenian.

Noile măsuri punitive vizează entităţile care au ajutat Coreea de Nord să ocolească sancţiunile impuse de către comunitatea internaţională în urma repetatelor teste balistice şi nucleare efectuate de regimul de la Phenian.

Haley a adăugat că noile sancţiuni scot în evidenţă unitatea comunităţii internaţionale privind menţinerea ”presiunii maxime” asupra Phenianului.

Noile sancţiuni impuse de ONU vin în contextul detensionării crizei din Peninsula Coreea şi în contextul în care liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-un, urmează să se întâlnească cu Donald Trump şi Moon Jae-in.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Politica SUA de „sangerea surubului”,exact cand Coreea de Nord a declarat ca vrea sa negocieze …Pai prosti sa fie aia sa se mai uite la SUA!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.