Opozantul rus Boris Nemțov, împușcat mortal

Opozantul rus Boris Nemțov a fost împuşcat în centrul Moscovei, în noaptea de vineri spre sâmbătă, potrivit AFP, care cizeaza presa rusa.

Un bărbat necunoscut a tras dintr-o mașină 7-8 focuri de armă asupra lui Boris Nemțov, patru fiind fatale. Acesta se plimba împreună cu o tânără pe podul Bolșoi Moskvorețki (Marele pod de piatră) din imediata apropiere a Kremlinului. Femeia a scăpat teafără.

Nemțov a fost împușcat în spate cu un pistol şi a murit la ora 23.40. Focurile au fost trase dintr-o mașină albă care a părăsit locul faptei, mai multe persoane fiind de faţă.

Boris Nemțov avea 55 de ani şi a fost vicepremier în timpul mandatului președintelui Boris Elțin, în anii ’90. Nemțov era un opozant cunoscut al preşedintelui rus Vladimir Putin Putin. Acesta critica vehement politica Kremlinului asupra Ucrainei, dar şi ineficienţa guvernului.

Putin a catalogat asasinatul ca fiind „un omor la comandă” şi a anunţat va supraveghea ancheta personal.

Nemțov declara, în urmă cu două săptămâni, la o televiziune belarusă, că îi este teamă că Putin îl va ucide, potrivit Newsweek.

Nemțov urma să participe, duminică, la un marș de protest, organizat la Moscova. Într-o postare pe Twitter, Nemțov a adresat un apel opoziției dezbinate din Rusia pentru a se uni într-un marș anti-război.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.