”Pensionarii să aibă încredere în noi!”

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a afirmat, joi seara, în judeţul Maramureş, că Legea pensiilor este sustenabilă, punctând că „există bani de pensii”.

„Noi am făcut o lege bună, sustenabilă. Impactul bugetar suplimentar este de 0,6%, se lucrează la Legea bugetului în acest moment, iar în anul 2024 vom avea două majorări ale pensiilor românilor, una de la 1 ianuarie, cealaltă ca urmare a recalculării. Tuturor pensionarilor le transmit să aibă încredere în noi, pentru că suntem responsabili, suntem serioşi. Da, există bani de pensii! (…) Este un angajament al Guvernului României care în bugetul pentru anul 2024 prevede sursele pentru finanţarea noii legi a pensiilor care va genera creşterea pensiilor pentru toţi români”, a spus Simona Bucura-Oprescu într-o conferinţă susţinută în comuna Recea.

Ministrul Muncii a mai precizat că nu sunt luate în calcul noi creşteri de impozite anul viitor.

„Nu se iau în calcul creşteri de impozite (…), trebuie să ştiţi că este o chestiune care ţine de prioritizarea cheltuielilor publice pe care Guvernul le are. Pe de altă parte, Guvernul vine la pachet cu alte reforme. Unele dintre acestea ţin de partea de fiscalitate fiindcă este important ca în România să scadă evaziunea fiscală şi să crească colectarea, astfel încât să avem mai mulţi bani la buget, inclusiv pentru a finanţa cheltuielile care ţin de pensiile românilor”, a mai spus ministrul.

Simona Bucura-Oprescu a adăugat că toate instituţiile publice vor ţine cheltuielile sub control, subliniind, totodată, importanţa continuării investiţiilor străine şi autohtone.

„Sigur, este foarte important ca în România investiţiile să continue, investiţiile atât pe fonduri europene, dar şi pe programe naţionale de dezvoltare. Este foarte important ca banii să circule în economia românească, încât mediul de afaceri să nu aibă de suferit. Dacă avem un mediu de afaceri sănătos, avem o piaţă a muncii puternică, sigur vom avea de unde şi să dăm salarii mai bune şi de unde să dăm pensii mai bune”, a mai declarat ministrul Muncii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

  1. Da, asta e, incredere mie la suta ! Mai degraba am incredere in unul care ma invita la o „alba-neagra” pe peronul garii din Tandarei ! („Ai incredere in mine !”, ii spune pescarul viermisorului pe care il agata in cirlig … „Ai incredere in mine !”, ii repeta si viermisorul, pestelui, odata ajuns sub apa …)

  2. „Legea pensiilor e sustenabilă, pensionarii ( speciali ) să fie liniștiți, sunt bani de pensii” Bineînțeles, când majoritatea contribuabililor vor plăti CAS până la 70 de ani și vor trai 72 vor rămâne destui bani

  3. Pensionarii sa primeasca pensii pe masura contributivitatii lor si nimic mai mult. Asistatii sociali de azi vor fi pensionarii nemultumiti de maine.Tot asa cum in comunism au existat multi care au taiat frunze la caini.

  4. Exercițiu pentru liniștea politicienilor de sărbători! Mai e și acoperirea specialilor cu brio. Șomerii de ieri sunt pensionarii de azi din contribuția celor care au muncit și contribuit! Leneșii, cerșetorii, hoții, alba neagra, spărgătorii de case și mașini cu vechime, subt pensionarii actuali din contribuția celor care au contribuit! Aceste categorii, normal, prin lege, nu au voie și nici dreptul să fie introdusi in categoria pensionați, ei sunt doar ajutați social, asta e producția politicienilor bugetari de lux români privind educația muncii, șomajului și escrocheriilor din Romania celor 34 ani care obligatoriu trebuia că, cei 34 ani de șomaj sau infracționalitate, sa fi fost vechime in campul muncii și contributie la propria pensie! Nu sa li se plătească din contribuția celor care au muncit și contribuit, sa fie catalogați pensionari in loc de statutul acordat legal de politicienii romani: asistați social(șomaj,.lene sau infracționalitate pe orice direcție și linie politică)!

  5. Doar partea contributiva se plateste din fondul de solidaritate pentru pensii, toate celelalte speciale, ajutoare, etc. se platesc din bugetul de stat. In ceausism nu se contribuia nici pentru pensii, nici pentru sanatate, nici impozit pe salarii nu se platea. De asta a fost atat de bine si azi o duceti atat de prost. Marea majoritate aveti venituri sub limita de minim consum si zero rezerve acumulate prin munca. Continuati, pentru ca meritati, ati vrut o tara ca afara. Peste tot se traieste din pensii private la care se contribuia din buzunar, nu contribuie angajatorii, iar pensia de la stat e un fel de ajutor de la stat, sa nu mancati de pe jos.

  6. Ce incredere poti avea in clasa politica? Toti niste hoti mincinosi! Doar ati vazut cum iau mita sau cum cara banii furati cu sacosa in strainatate!

  7. Nesimtire curata sa ceri sa ai incredere in acesti banditi care fura tara! 30 de ani ati jefuit tara si apoi vi si ceri ca poporul sa aiba incredere in voi!

  8. Parca tot asa le spunea si capitanul „Titanicului” pasagerilor de pe punte, in timp ce vaporul se scufunda : „Stati linistiti ! Aveti incredere in noi … sintem responsabili … !”

  9. Ce încredere să mai ai cînd te trezești cu pensia injumatatita dat fiind că au făcut o lege care schimba decizia de pensionare prin micșorarea numărului de puncte al celor cu grupe de munca?Noua lege a pensiilor este sustenabila pentru că se ia de la cei cu grupe de munca și se acorda altora Este o mare nedreptate care se face celor care au muncit în condiții grele

  10. Eu sunt uimit si acum, dupa 33 de ani: cum ati votat vreme de 25 de ani pe un criminal cu 3 clase care v-a impuscat si v-a ranit copiii ??? Sper sa-l votati pe Ciuca, ala s-a pregatit o viata sa traga cu pusca, e cel mai indicat la asta.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.