Franța Percheziții la membrii Guvernului, în criza COVID

La ei se poate. Modul în care a fost gestionată criza sanitară din Franța este investigată de autorităţile franceze. In acest sens, mai multe percheziţii au avut loc la foşti şi actuali membri ai Guvernului, inclusiv la ministrul Sănătăţii, Olivier Véran, şi la fostul premier Edouard Philippe, scrie lefigaro.fr.

Nu mai puțin de 8o de agenţi ai Oficiului Central de Luptă contra Corupției și Infracțiunilor Financiare și Fiscale au percheziţionat casele şi birourile ministrului Sănătăţii, Olivier Véran, şi şefului Direcţiei Generale a Sănătăţii, Jérôme Salomon. De asemenea, au avut loc percheziţii la domiciliul fostului prim-ministru Edouard Philippe, la fostul ministru al Sănătăţii, Agnès Buzyn, şi la fostul purtător de cuvânt al Guvernului, Sibeth Ndiaye. A fost percheziţionat şi sediul Direcţiei de Sănătate Publică din Franţa.

Percheziţiile au avut loc în cadrul procedurii de informare judiciară lansată de Curtea de Justiţie a Republicii în vederea investigării modului în care a fost gestionată criza sanitară.

Parchetul Curţii de Casaţie a lansat în iulie procedura de informare judiciară pentru a stabili dacă au fost comise delicte penale în gestionarea crizei de coronavirus.

Autorităţile au primit 99 de plângeri referitoare la modul în care au fost aplicate măsurile de combatere a epidemiei.

Există o plângere care îl vizează şi pe actualul prim-ministru al Franţei, Jean Castex.

foto Olivier Véran – captură tv

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Doamne, normal ca e in Franța. 🙂

    La noi e liniste si pace.La astia in Franța nu li-i frica sa ancheteze puterea ?! 🙂

    Deci cum, pentru rateul in controlul Covidului, in Franta,fac astia anchete !?

    Se nepas posible (sper ca e corect scris).:)

  2. Normal ca se poate. In Franta aia imprastiata. De ce credeti ca vrem „guwernul meu”, „parlamentul meu”, „militia mea”, „ANAF-ul meu”, „procuratura mea”, „justitia mea”? Tocmai ptr ca o anomalie ca asta din Franta sa nu se poate intampla! La noi Liderul si Partidul trebui controleze institutiile si nu invers.
    Ca sa nu spun ca nici nu exista motive sa fie anchetati membri ai guwernului. Membri de Partid, Liderul sunt corecti, cinstiti. Asta este o axioma. Deci, orice denunt impotriva lor ar trebui sa duca la anchetarea denuntatorului ptr calomnie sau chiar ptr tentativa de sabotare a actului de guvernare daca reclamat este un membru al Guwernerului si „lezmajestate” daca acuzat este Liderul.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.