Plenul Camerei Deputaţilor decide în cazul lui Borbely

Miercuri, plenul Camerei Deputaţilor se reuneşte pentru a decide începerea sau nu a urmării penale în cazul lui Laszlo Borbely. Dezbaterile încep la ora 10.00.

Deputaţii vor supune la vot solicitarea DNA privind începerea urmării parlamentarului UDMR, care este acuzat de de trafic de influenţă.

Pe 24 februarie, Comisia juridică a Camerei a dat aviz favorabil pentru urmărirea penală a deputatului.

Laszlo Borbely a declarat după şedinţa Comisiei juridice că prin această solicitare de începere a a urmăririi sale penale s-a făcut un abuz şi că o să-şi demonstreze nevinovăţia prin demersuri legale.

Procurorii susțin că, în cursul 2011, Lazlo Borbely, în calitate de ministru, a primit de la Ion Ciocan — administrator al SC Lescaci Com SRL Negrești Oaș, foloase necuvenite, constând în renovarea și utilarea unui apartament, în valoare de aproximativ 81.000 lei, pentru a-și exercita influența asupra unor funcționari din cadrul Administrației Naționale „Apele Române” — instituție aflată în coordonarea Ministerului Mediului și Pădurilor, în vederea determinării acestora să favorizeze S.C. Lescaci Com SRL Negrești Oaș la diferite licitații organizate de „Apele Române” prin Administrațiile Bazinale din teritoriu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Luiza Vasile 332 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.