Praf saharian deasupra României

Meteorologii au anunţat că o masă de praf saharian se va afla deasupra României de sâmbătă, de la prânz, până în a doua parte a zilei de luni, deplasându-se dinspre vest-nord-vest către est-sud-est.

”În perioada 22 iunie ora 12 – 24 iunie ora 12, circulaţia aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei şi deasupra României”, a transmis ANM.

Depunerile de praf vor putea fi observate în special în zonele şi în intervalele în care va ploua.

Pe parcursul zilelor de sâmbătă, duminică şi luni (22 – 24 iunie), masa de aer încărcată cu particule de praf saharian se va deplasa dinspre vest-nord-vest către est-sud-est.

Din a doua parte a zilei de luni, aceasta se va îndepărta de ţară, precizează ANM.

Pericolul adus de praful saharian. Un medic explică

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. Sa vina Praful Saharian ! Al Primim cu Drag ! Nu suntem in Stare sa stam cu Geamurile Inchise ! Si asha sunt 30 de grade in interiorul locuintzei !

  2. putin praf e mai nimic…si ala conteaza..
    e posibil sa se intample lucruri mai rele!!!
    astia vorbesc de caldura excesiva in Bucuresti .. pana la 40 grade la umbra? si ca ar fi probleme sub Bucuresti cu electicitate=blackdown Albania,Mcedonia….etc?
    nu va fi doar caldura=inductie termica de vina ptr pierderi de electricitate ci si influenta termica a microundelor excesive si alt tip de radiatii cosmice, care ma astept sa parjoleasca (incendii in Spamia,sudul FranteiGrecia si alte zone in jurul lor).

    asa ca Arafat pregateste pompierii ca vor cere aia ajutor SIGUR!

  3. Daaaaa😁…..prafuri sahariene!🤣🤣🤣🤣după sutele de mii de bombe deflagrate in Ukraina și Israel ,cu toate componentele din tăbliță lui Mendeleev răspândite în atmosferă timp de 2 ani iata că apare,,praful Saharian,,

  4. Praful Saharian nu-l vezi ! Numai când ploua vezi praful saharian pe mashini !

  5. Praful Saharian a existat întotdeauna numai că în ultimii doi ani e mult mai dens și persistent dar mai ales are multe particule metale feroase in el 😁,pe când nisipul e praf de sticla care nu.i magnetica din câte știu .Aaaa …..logica multa la frații ăștia ai mei🙄

  6. Serios, praf saharian? Dar de cand drumul dinspre Sahara catre Romania trece prin poarta de vest-nord-vest către est-sud-est……? Oare s-a schimbat Sahara pe harta lumii? Si vanturile astea nu-si mai spala incarcatura prin apele peste care trec? A revenit acest praf magnetic exact in zilele cu temperaturi maxime ca sa se lipeasca pe corpurile transpirate si sa penetreze prin piele….. Acum, cand gradinile sunt pline cu legume si fructe, tocmai acum s-a trezit furtuna asta (desi noi nu sesizam nicio furtuna atat de puternica incat sa transporte o masa atat de mare de „nisip”) sa se napusteasca iar peste noi? Eu nu cred ca este vorba despre un fenomen natural si ma mira nerusinarea meteorologilor. Oare unde s-au ascuns pana acum aceste furtuni ? Stie cineva cum influiesteaza aceste pulberi magnetice viata poasarilor? Sau cum pot influienta zvorurile aeriene? Serios? Oare cum de nu se pierde „incarcatura” pe drum? Cred ca aceasta incarcatura magnetica vine in cala……..la bagaje de mana…….si le tot scapa din mana!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.