Predicţii despre efectele ciocnirii Terrei cu un asteriod

Asteroidul „1959 DA” ar putea lovi Terra cu forţa a 44.800 de tone de TNT, cu efecte de neimaginat asupra vieţii de pe planeta albastră, avertizează specialiştii NASA, potrivit Daily Mail.

Un asteroid numit „1959 DA” ar putea lovi Terra pe 16 martie 2880, cu forţa a 44.800 de tone de TNT, avertizează specialiştii NASA, care au calculat traiectoria.

Asterodiul are un diametru de aproximativ 1 km şi se deplasează cu o viteză de 15 kilometri pe secundă.

NASA a calculat că şansele unui impact, care ar avea loc în zona Oceanului Atlantic, sunt de 0,3%. Chiar şi aşa, şansele de impact sunt cu 50% mai mari decât cele privind impactul cu oricare alt asteroid studiat până acum.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.