Președintele As. Colectiv, tată al unui copil mort. Procurorii ar fi trebuit să fie OAMENI

Președintele Asociației Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, tată al unui copil mort în tragedie, a criticat, marți, lipsa în continuare a structurii spitalicești pentru tratarea marilor arși.

Procurorii ar fi trebuit „să fie de partea vieții, de partea legii„ și să nu claseze în 2024 dosarul Colectiv 2, a spus Eugen Iancu.

”Pentru acești procurori nu viața unor tineri contează, nu aflarea adevărului, ci protejarea unor indivizi care și-au asumat rolul de Dumnezeu„, a mai spus bărbatul , tată al unui copil care a murit la Colectiv.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus marți trimiterea dosarului Colectiv 2 la Parchetul General și reluarea anchetei referitor la modul de intervenție a autorităților, posibile infecții nosocomiale în spitale și transferul răniților în străinătate după tragedia din octombrie 2015.

”37 de tineri au murit în noiembrie 2015 în spitale. Era statul român capabil să trateze 180 de victime ale unui incendiu? Avea Bucureștiul capacitatea de a trata 180 de arși din care peste 70 Mari Arși? Au fost infecțiile nosocomiale o cauză, cauza morții unora dintre cei 37? Noi, părinții celor morți, am aflat destul de repede răspunsul. De fapt l-am aflat cu toții, mai puțin procurorii PG care au avut grijă să țină în sertar dosarul Colectiv 2 timp de 9 ani, până în vara lui 2024, când l-au clasat. Pentru acești procurori nu viața unor tineri contează, nu aflarea adevărului, ci protejarea unor indivizi care și-au asumat rolul de Dumnezeu luând decizia de a înghesui 180 de victime cu răni grave în câteva camere insalubre și declarând că ‘avem de toate”, a scris Eugen Iancu, marți, pe Facebook.

Niciun stat european nu are capacitatea de a trata 180 de victime ale unui incendiu 

„Fără piele, cu răni deschise, corpul lor era expus colonizării cu tot ce viețuia prin spitalele bucureștene. Se cunoștea acest pericol de către specialiști? Pe fișele medicale ale tuturor răniților este trecută medicamentația. De ce oare au fost toți serviți cu cele mai puternice antibiotice încă din momentul internării? Normal, preventiv. Se știa în ce condiții vor fi internați„, a explicat Eugen Iancu.

Procurorii ar fi trebuit ‘să fie de partea vieții, de partea legii’ și să facă dreptate 

„Ce ar fi trebuit să facă procurorii PG? Să fie procurori, să fie oameni, să fie părinți, frați, prieteni, să fie incoruptibili, să fie de partea vieții, de partea legii și astfel ar fi făcut dreptate și poate astfel ar fi forțat statul român să acționeze, să se grăbească, să îi pese și să construiască spitale care ar fi salvat alte vieți. Pentru că, în ultimii ani, lipsa structurii spitalicești a continuat să ucidă. La Colectiv a fost un accident, am fost luați prin surprindere, nu am știut, dar pentru morții care au urmat sunteți vinovați inclusiv voi, procurorii, care ați blocat dosarul Colectiv 2„, a completat Eugen Iancu.

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție a fost luată după ce judecătorii au admis mai multe plângeri împotriva soluției de clasare dispuse de Parchetul General în iunie 2024.

Este vorba de partea din dosarul Colectiv în care familiile celor decedați sau răniți au reclamat condițiile improprii din spitale, dar și modul în care au fost efectuate transferurile la spitalele din străinătate.

Printre cei vizați de plângerile victimelor se aflau Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dar și ministrul Sănătății de la acea vreme Nicolae Bănicioiu.

Recomanda

3 Comentarii

  1. Nu confundati va rog pe tatal victimei de la Colectiv cu securiciul acesta sorosist ce conduce asociatia colectiv! Asta in loc sa se concentreze pe CRIMINALII care i-au omorat cu asa zisele artificii copilul, recita public fel si fel de texte acuzatoare la adresa pompierlor, medicilor, lu piedone, etc Ba si cere si meleoane de euroi in instanta de la primaria sector 4( adica de la locuitorii ei) ca despagubire ca nu i-a cerut voie raposatul fiu sa se duca la clubul satanist!! Dosar blocat, evident, de instanta! PS De la unchiu soros de ce nu o fi cerut, bietul de el, el despagubiri, ca iata ce s-a intamplat in macedonia! Victimele parca sunt trase la indigo cu cele de la colectiv!

  2. Ce nevoie ai tu de spitale? important e sa cumpere armament, nu ai inteles? prostilor, de 10-15 ani va duc cu zaharelu’ ca va fac „spitale regionale”… si? si nimic, ei nu-s in stare nici sa le repare pe alea vechi, sa le finanteze si sa echipeze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.