Prețul benzinei standard a ajuns la 7 lei pe litru

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a anunțat o nouă majorare a prețurilor, marcând astfel a treia scumpire din luna octombrie. Începând cu data de 8 octombrie, prețul benzinei standard a ajuns la 7 lei pe litru în majoritatea stațiilor, după o creștere de 4 bani pe litru atât pentru benzină, cât și pentru motorină.

În București, prețurile variază, cu benzina standard între 6,93 și 7,00 lei pe litru, iar motorina standard între 7,04 și 7,07 lei pe litru. Stația Petrom Vitan afișează marți un preț de 6,99 lei pentru un litru de benzină standard și 7,06 lei pentru motorină.

Această majorare vine după o serie de scumpiri, ultima având loc pe 5 octombrie, când prețul a fost ajustat tot cu 4 bani pe litru. Anterior, pe 3 octombrie, prețul benzinei standard crescuse cu 5 bani pe litru, iar cel al motorinei cu 4 bani. De menționat este că înainte de aceste majorări, Petrom aplicase o serie de ieftiniri care au durat aproape o lună și jumătate.

Ultima reducere de preț a avut loc pe 25 septembrie, când Petrom a scăzut prețul benzinei cu doi bani pe litru. Motorina scăzuse sub 7 lei pe litru pe 12 septembrie, grație unei serii de ieftiniri din luna respectivă, când prețurile scăzuseră cu 5 bani pe litru.

Comparativ cu luna precedentă, datele de la peco-online arată o scădere de 1,4% a prețului mediu al unui litru de benzină, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile. În ceea ce privește motorina, prețul mediu a scăzut cu 1,1%, rezultând într-o economie de 4 lei pentru un plin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4883 Articole
Author

6 Comentarii

  1. Nu a ajuns, a fost pus. E altceva.
    Costurile de producție a unui butoi/barrel de țiței la Petrom-OMV erau, primul trimestru al anului, de 14,2 dolari. În alte părți al lumii, aceste costuri, trebuie să fie mult mai mici.

  2. Pretul la baril scade pe motiv de incertitudine in Orientul Mijlociu si in Romanistan in mod evident creste ca asa functioneaza piata libera la care saliveaza capitalistii

  3. din cauza scandalului psd(inca nu e dovedit ca sunt papusarii CCR),fatuca onlyfans,fatuca legionara senatoare toata saptamana leul se depreciaza ,combustibilul se scumpeste, produsele se vor scumpi, Ciolacu va interveni tarziu sa tina piept scumpirilor.. si UITE CUM BAIETII DESTEPTI DIN AFARA PUN LABELE PE PRETURI ROMANESTI,ECONOMIE,POLITICA prin gloata de iobagi care se tarasc prin mocirla ptr niste SCAUNE DOMNESTI,MULTI LEUTI NEVALOROSI=SUME NEMERITATE SI LA PENSIONARI SPECIALE,pe seama prostilor: eu , voi 🙂

  4. Pretul de vanzare a unui produs n-are legatura cu pretul de cost al obtinerii lui, decat in capul de aur al a unor bezmetici ceausisti.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.