Grija Elenei Ceaușescu, „CEC-urile copiilor”. Valentin a rămas cu toată ”averea”?

Câți bani aveau la CEC copiii lui Ceaușescu, la Revoluție? Pe 22 decembrie 1989, cuplul dictatoria fugea de pe terasa Comitetului Central cu elicopterul.

Elena Ceaușescu se gândea atunci și la „CEC-urile copiilor”.  Banii și bunurile familiei au făcut  obiectul mai multor procese, care început imediat după 1990. Au durat mult, iar la final Valentin a recuperat  o parte din avere, scrie B1Tv.

În decembrie 1989, când regimul Ceaușescu a căzut, au fost descoperite și sumele de bani pe care familia le avea în conturi.

Documentele din acea vreme  arătau, potrivit  realitatea.net, că cei trei copii ai cuplului dictatorial aveau la CEC peste 1 milion de lei fiecare.

Elena Ceaușescu strânsese, de asemenea, din călătoriile sale, și o sacoșă de bijuterii, care au fost găsite de revoluționari la reședința soților Ceaușescu.  Mai era și  casa părintească de la Scornicești a părinților dictatorului. Alte averi nu au fost găsite.

După 1990, autoritățile au pus sechestru pe toate bunurile familiei, inclusiv lucrările de artă, fapt ce a dus la o îndelungată luptă în instanță.

Nicu Ceaușescu a murit în 1996, la doar 45 de ani, iar Zoia Ceaușescu a luptat cu cancerul până la moartea sa, în 2006, la 57 de ani.

Valentin, singurul fiu supraviețuitor, care în acest an a împlinit 75 de ani, a luptat  în instanță.

Au obținut zeci de tablouri de mare valoare, pe newsweek.ro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

13 Comentarii

 1. nu au furat banii,..odihnaesca-se in pace, moarte criminalilor

 2. „Au obținut zeci de tablouri ”
  -pluralu;
  sa-i cautati prin Insule,
  fac karaoke cu mj si freddie mercuristu!

 3. EXCLUSIV Cristian Botez: La Târgoviște, Ceaușescu a fost împușcat ca un câine.
  Creierul Elenei a fost înfulecat de maidanezul unității.

  -creier de Savant Inginer Doctor Academician,
  a turbat catzelu!

  -si Valentin e f. deshtept,
  educat la Imperial Colegde of London!

  mah:
  ai avut parintzi 2 criminali!

 4. Bai autor de articol….. ASTA TE AIA GRIJA PE TINE ?????
  „Grija Elenei Ceaușescu, „CEC-urile copiilor”. Valentin a rămas cu toată ”averea”?”
  Uita-te si comenteaza ce-aU facut iulian vlad si aristotel stamatoiu (ASU) care au furat 32 + 8 MLD USD……SINT DOCUMENTE LA DGIA cu tot cu lista celor 330 securisti acoperiti care au facut ACEASTA MARSAVIE….

 5. @ maxtor….Mai, tu esti lipit de forum ca un pa.duc.he…Averea lui Ceausescu era mizilic … De Sf Nicolae ai insinuat aici ca Ceausescu a facut niste crime cu mana lui…Doar un pa.du.che poate crede minciunile scelerate ale anticomunistilor din totdeauna…In realitate la Vadu a fost o revolta initiata de ramasite ale leghiunii, cu activisti comunisti batuti, taiati cu sabiile…Legea a intervenit, Militia era asteptata de derbedeii legionari cu topoarele in maini…Ceausescu era ofiter politic. Cadrele militiei s – au batut cu derbedii inarmati cu topoare….Azi derbedeii cu topoare ar fi bagati cu capetele in tarana de jandarmii mascati…la 1907 Armata a tras cu tunurile in taranii pasnici…

 6. „Pe 22 decembrie 1989, cuplul dictatoria fugea de pe terasa Comitetului Central cu elicopterul.” pt aceasta afirmatie meritati un scuipat intre ochi, blocat site-ul pe telefonul meu si niciodata accesat din nou.

 7. „22-23 decembrie 1989 Bucuresti IMAGINI NECENZURATE”….pe siteul „news active” se poate viziona (video) peste 3 ore de filmari de la revolutie,totul este din arhiva lui Andrei Paunescu.

 8. Minciuni sfruntate!!!
  Eu retin ca cecurile confiscate atunci de ,,revolutionari”, erau fiecare in valoare de cate 200 000 Lei. Adica un mizilic. Orice chelner de pe atunci avea mai multi bani decat toti copiii lui Ceausescu la un loc.
  CEAUSESCU A FOST CINSTIT SI A MURIT SARAC.
  Ceausescu nu era proprietar nici pe izmenele pe care le purta. Totul apartinea Protocolului de Stat.
  A fost omorat de hotii care nu puteau sa fure in voie……[Rumburak]

 9. In urma cu cca 20-30 de ani am vorbit cu un bucurestean, care a avut-o ca profa de mate pe Zoia Ceausescu. Mi-a spus ca era foarte buna ca profesoara si foarte inteligenta. Si nu era o bestie de profa cum am avut eu destui profesori bestii, care ne terorizau la orele lor.
  Ceausecu a fost inteligent, dar din pacate incult……[Rumburak]

 10. @ sd…Mai, lasati jurnalistul in pace!!! Acest Sait iti da posibilitatea sa scrii tu adevarul…de ce injuri si nu scrii tu adevarul??? Uite, il scriu eu…Ceausestii au fost scosi fortat de Pucisti din sediul CC…Au fost urcati in Elicopter si abandonati pe un camp….Ceausescu in sediul CC astepta sosirea Coloanelor de muncitori din fabrici, primii participanti importanti fiindca erau organizati…Ceausescu ordonase sa nu se traga in acele Coloane…In Piata erau golani, derbedei gen peluza de fotbal…NU stiu exact ce voiau acele Coloane cu zeci de mii de muncitori din fabrici care erau conduse de Secretari de partid. Pentru Pucisti era decisiv ca Ceausescu sa fie indepartat cat mai repede din sediul CC.

 11. @axon
  -a fost o piticanie sadica,frutrata.

  „Creierul Elenei a fost înfulecat de maidanezul unității.”
  -iti dai seama
  direct in fatza au nimerit-o!

 12. @ maxtor. Bre, (editat) din tot Tribunalul ala de la Targoviste, Ceausescu arata cel mai bine, cel mai demn…Desi avea peste 70 de ani si bolnav de cancer in faza terminala, cei din Tribunal pareau pitici pe langa el. Sarmane (editat), te bucuri ca Elena Ceausescu a fost impuscata in cap, parca ar mai conta…ce ti – a facut tie personal, te – a folosit cumva ca Scaun de closet?

 13. @axon „ce ti–a facut tie personal”

  -nici nu trebuie,
  nu sunt animal!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.