Fanaticii evoluționismului

Unul dintre cele mai răspândite mituri constă în a considera că, odată cu procesul medicilor de la Nürnberg, teoria raselor, eugenia (teoria sănătății ereditare) și făurirea supraomului prin selecție artificială au devenit un capitol încheiat al istoriei. Procesul le-a fost intentat unor oameni de știință care, călăuziți de convingeri eronate cu tentă nazistă – bazate pe darwinism social, pe curentul new age și pe încrederea oarbă în tehnică –, au provocat moartea a mii de oameni. Dar, prin pedepsirea celor care au ucis în numele științei, au fost scoși din circulație doar făptașii, nu și armele lor: știința și sponsorii.

„Deși nu încape îndoială că o politică eugenistă radicală va rămâne, mulți ani de-acum înainte, imposibilă din punct de vedere politic și psihologic, pentru UNESCO va fi totuși important să contribuie la verificarea cu maximă atenție a problemei eugeniste, informându-i pe oameni cu privire la chestiunile care decurg din ea, pentru ca multe lucruri ce par de negândit azi să poată fi măcar gândite din nou la un moment dat.“

Aceste cuvinte nu-i aparțin vreunui savant nazist de pe banca acuzaților, ci lui Julian Huxley însuși, primul director general al UNESCO. Cu asemenea opinii, biologul, filozoful și scriitorul britanic – eugenist de frunte al țării lui – nu ar fi scăpat de ștreang la Nürnberg. Totuși, în calitate de transumanist convins, el a lucrat nestânjenit, până la sfârșitul vieții, la înfăptuirea ideii lui fetiș, exprimată în deviza: one world, one faith. Deviza – al cărei sens nu e departe de Ein Volk, ein Reich, ein Führer [Un popor, un Reich, un Führer] – s-a bucurat de succes, de vreme ce promotorul ei era susținut de cele mai alese cercuri britanice și americane. Așa cum notează prof. Paul Weindling în studiul lui din 2012, intitulat Julian Huxley and the Continuity of Eugenics in Twentieth-century Britain1, Huxley a lucrat mână-n mână cu organizația de binefacere Rockefeller, omniprezentă în contextul pandemiei de COVID-19 și al vaccinului contra noului coronavirus. În definitiv, familia Rockefeller și-a dat toată silința să finanțeze programe de eugenie încă dinaintea celui de-al Doilea Război Mondial.

Lista proiectelor lui Huxley a fost lungă.2 I-au stat alături intelectuali și personalități de renume, ca matematicianul și filozoful Bertrand Russel sau John Maynard Keynes. Uniți în spiritul ideilor criminale formulate de economistul englez Thomas Malthus, pentru care era de preferat ca adulții să ucidă copii decât să le asigure spațiu3, ei au văzut în biologie și în genetică mijloace moderne de a netezi calea acestui fanatism al evoluției cu tentă elitistă. Biologul evoluționist Julian Huxley profețea că ideea marxistă despre revoluționarea societății va fi sortită eșecului în lipsa unei „componente biologice“. Generații întregi de elevi au înțeles din Brave New World, cartea fratelui său Aldous, ce componentă biologică avea în vedere savantul. Convingere pe care nu i-o putem lua în nume de rău acestei dinastii intelectuale dacă ne gândim că, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, bunicul celor doi, Thomas Huxley, trecea drept „buldogul lui Darwin“. Nu știm azi dacă bunicul și-a luat din opiu – substanță tolerată la vremea aceea – forța de a modela o societate construită pe baza selecției naturale darwiniene sau dacă numai Aldous, vizionarul autor pe jumătate orb, avea o slăbiciune pentru LSD. Nu știm nici de ce această familie și-a atribuit, de-a lungul mai multor generații, inspirația divină de a ameliora biologic omul. Pe de altă parte, e de înțeles că fratele Julian își făcea griji pentru sănătatea familiei sale și că extrapola aceste griji la scara umanității, întrucât, pe lângă darwinism, în clan avea mare trecere și concepția mizantropică a lui Malthus despre suprapopularea pământului.

Nu e de mirare că geniul și nebunia sunt îngemănate: următorul aliat, fratele Sir Andrew, a obținut premiul Nobel pentru medicină. Ce coincidență fericită că, prin modelul Hodgkin–Huxley, acest biolog, și el un spirit luminat, a deschis drumul descoperirii unui vaccin atât de important pentru noi: vaccinul contra coronavirusului! Modelul său matematic servește la înțelegerea modului de funcționare a neuronilor care eliberează dopamină și a modului în care stochează dopamină gena VMAT2. Revista americană de specialitate The Scientist4 a publicat recent un amplu articol despre relevanța acestei gene pentru COVID-19 și despre posibilele consecințe neuronale ale bolii. Unii savanți consideră că gena afectată, VMAT2, ar fi responsabilă, printre altele, de credința în Dumnezeu, motiv pentru care ea este cunoscută și drept „genă a lui Dumnezeu“. Alții privesc lucrurile mai lucid și atribuie genei controlul asupra a numeroși neurotransmițători din creier, care, la rândul lor, controlează conștiința, conștiința de sine, experiențele de natură emoțională, frica, imaginația, motivația etc.

În principiu, e vorba de zone ale creierului uman care, grație extraordinarelor realizări științifice ale fraților Julian și Andrew, pot fi, la nevoie, supra- sau subsolicitate; cu alte cuvinte, omul de mâine poate fi ameliorat biologic astfel încât să degenereze la stadiul unui animal de muncă înapoiat sau, binecuvântat cu sclipiri de geniu, să elaboreze o nouă colecție de animale din pluș pentru Bill Gates.

Fiind probabil mai puțin talentat decât ceilalți doi, Aldous vorbea în termeni simpliști despre ameliorarea unor embrioni care, alimentați cu o cantitate redusă de oxigen, urmau să devină o castă de muncitori cu inteligență limitată. Cu asemenea frați glorioși, vizionarul Aldous își cam pierde consistența. Nici urmă, la el, de vreo critică a ideilor mizantropice și a eforturilor asidue depuse în vederea tehnicilor de inginerie genetică. În spiritul acestei bizare dinastii animate de fetișul reducerii populației, Aldous are totuși meritul de a fi făcut o profeție remarcabilă: controlul demografic, spunea el în anii ’60, ar putea fi înfăptuit într-o zi prin medicamente. Acest strălucit utopist a avut inspirația să prevadă, în umbra celor doi savanți creatori de monștri, pilula anticoncepțională.

Tocmai elitele acestei lumi, care, prin succesiune dinastică, s-au dedicat trup și suflet reducerii populației, se înhamă acum, invocând protejarea vieții, la producerea unui vaccin contra coronavirusului. Din acest punct de vedere, ura față de oameni – instituită pseudoștiințific, alimentată de malthusianism și modelată de teoria darwinismului social – este resortul iubirii de semeni, care pretinde că apără lumea de un nou tip de gripă.

Nici prof. dr. Klaus Schwab, fondatorul Forumului Economic Mondial, nu poate fi suspectat de genialitate sau de originalitate. În ciuda aerului curat de la Davos, Schwab, care a studiat între altele inginerie (construcții de mașini), i-a imitat cu atâta fervoare pe eugeniști în dezbaterile despre transumanism, încât e lesne de înțeles de ce speră la mai multă inteligență prin intervenții asupra biologiei umane. Dacă ne luăm după el, ne aflăm literalmente în pragul celei de-a patra revoluții industriale, care, de data aceasta, ar viza mai degrabă omul decât mașinile și ar face să dispară granițele biologice. Având în vedere abundența de texte pe această temă semnate de frații Huxley și de alții, Schwab ar fi trebuit să se ocupe de protecția mediului în loc să consume hârtie pentru cartea lui The Great Reset.

Pentru dl Bill Gates e valabil același criteriu în ce privește revoluția tehnologică și socială din timpul pandemiei și de după ea. De aceea se pune întrebarea: de ce tocmai acest atelaj de elite, îngrijorate de evoluția demografică, caută să ne deschidă ochii și să ne apere de o afecțiune respiratorie eventual gravă? După toate aparențele, revoluționarii nu se mulțumesc cu un vaccin susceptibil să prevină o mortalitate oricum scăzută. Nu e clar de ce think tank-urile unor secte evoluționiste – care promit raiul pe pământ prin ameliorare genetică – văd într-un vaccin menit să ne apere de o viroză un potențial pentru noi forme de viață.

Singura explicație ar fi că frica de virus – o frică indusă – oferă șansa istorică unică de a-i feri pe oameni de tuse și, în același timp, de a-i lipsi genetic de ceea ce face lumea cu adevărat frumoasă pentru noi, masele: liberul arbitru.

Pentru ca un asemenea fetiș evoluționist cu accente new age, întreținut de analiști, fundații și savanți, să nu-i răpească genetic omului talentul, arta, cultura, spiritualitatea și libertatea intelectuală, el se cuvine criminalizat ca mișcare teroristă și condamnat așa cum au fost condamnați cândva la Nürnberg zbirii regimului nazist. Cu mica diferență că, azi, acuzații nu ar încăpea pe o bancă, ci ar umple un întreg stadion.

1 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4366572/

2 https://unesdoc.unesco.org/ark:/48223/pf0000068197

3 Das Bevölkerungsgesetz von Sir Thomas Malthus (1766-1823)

4 https://www.the-scientist.com/news-opinion/two-genetic-regions-linked-with-severe-covid-19-67619

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 20
Radu Golban 87 Articole
Author

40 de Comentarii

 1. ce se intampla ??? inca nu au inceput sa-si posteze romanasii nostrii laudele despre articol ? probabil sunt inca sub aburii alcoolului de tuica de la victoria AUR…

 2. Postacii de „servicii” insa se pare ca si au luat pastilele. Bun articolul, cu o precizare: in Brave New World le adminstrau alcool. Cartea era predata in Occident in scoli pentru a i face pe copii sensibili la pericolul reprezentat de dictaturi.

 3. interesant si oportun articolul d-lui Radu Golban insa cam anti-UE , anti-johanisti si revoltator pentru prosti , nu crezi @ andrei ?

 4. EXTRAORDINAR ARTICOL ! FELICITARI ! Din martie inca am trimis nenumarate link-uri la Cotidianul, inclusiv un filmulet, pe care il gasiti si acum, in care Bill Gates a inventat un program de vaccinare, proiect CIA, de „ameliorare” emotionala a credinciosilor. El ii numeau „fanatici”. In film exista cercetarea asupra creirului uman al unui credincios in comparatie cu al unui ateu. Emisfera frontala a creierului credinciosului se lumineaza pur si simplu cand acesta se roaga, in timp ce creierului ateului este in intuneric total. De aceea Arhiepiscopul Vigano spunea ca acum se duce un razboi intre copiii luminii si copiii intunericului. Nu mai dau link-uri pentru ca am observat ca nu se afiseaza; probabil „teoria conspiratiei” si „polical corectness” ne-a atins pe toti… Multumesc !

 5. este prea filozofic, iar nici tu nici autorul nu stiti ca si liberul arbitru este o himera, dar exista ceva in lumea asta pe care nici Bill nici altii nu-l pot atinge, cunoaste intentiile/gandurile este sufletul…AUR care te doare este doar o floare cu tepi, care te-a cam nelinitit…a venit prea tarziu si poate deveni o efemerida daca tinerii nu o ridica, dar e prea dificil ca sa-i intereseze pe unii care cauta miresme si senzatii tari pt care ar fi in stare sa ridice un stabiliment pt ”o viata in grup”…

 6. Radu Golban, pe unde mai esti tu baiatule? Vad ca scrii destule dar nu prea la punct ochit punct lovit! De ce? In acest articol poate vrei sa spui involutionism.ro si chiar europa sau global!

 7. …ca asa-zisele noastre elite analfabete functional slujesc aceste interese fara preget si fara sa inteleaga scopurile reale ale miscarii globaliste. Fara sa-si dea seama, ca orice indivizi scurti la minte, ca va veni si randul lor in programul de eliminare a ne-doritilor pe aceasta planeta…

 8. Superba dezvoltare ati desavarsit, domnule Golban. Imi retrag toate criticile din anii trecuti in ceea ce priveste pozitia dumneavoastra despre Reichul german. Mea Culpa!

 9. Toate aceste cercetări conduc la ideea că oamenii bogați ai planetei se vor și ei ‘dumnezei’, sau, ‘noii darwiniști’ și vor să transforme genomul uman, scopul fiind singura necunoscută, acesta poate lua oricănd una dintre cele două valori : bine sau rău .

 10. Tovarasa invatatoare Monica Anisie si in special Raluca Turcana IQ17 nu-l Sufera absolut deloc pe Radu Golban
  care, asa cum spun ele, „are unele perceptii stiintifice care se suprapune peste ideologia partidului”
  Asta Suna cit se poate de Clar – INFAMIE.

 11. Exceptional articol,s-a scris singur,din aproape in aproape..Nu am inteles nimic

 12. Domnule Golban, cel mai probabil „sclavii” vor fi eliminati suficient de lent incat sa nu-si dea seama.
  Este inevitabila o revolutie tehnologica, robotii ieftini in zece ani vor fi o banalitate, cum sunt telefoanele inteligente, dar socul ar fi considerabil! Ce au de gand sa faca sa nu fie soc?

  Continuand rationamentul, pandemia asta ar putea sa aibe un rol de amortizare a socului, poate si motivul !!! pentru a „opera” modificarile genetice mult dorite de elita!
  Cu toate astea, nu pot fi vaccinati toti oamenii de pe planeta, totusi si asta se potriveste perfect cu planul lor, pentru ca va fi ceva lent, poate legat de studiul reusit al eliminarii unei specii de tantari (brazilia) cu ajutorul celor modificati genetic.
  Cel mai probabil se va actiona asupra sperantei de viata, tinerii de acum nu se vor ingrijora, dar cand vor fi pe lista va fi prea tarziu pentru ei, oricum se depun „eforturi” sa fie cu creierii spalati pe toate caile (facebook, sugestii,…) , vor fi fericiti, pentru ca nu vor constientiza.
  Mai dureaza ceva timp, dar este clar ca a inceput )
  Ps.
  Nu in toate tarile va fi asa, in tarile bogate care nu vor sa-si piarda locul si bogatia, robotii sunt cei mai performanti sclavi, fara salariu, nu polueaza, nu fac gunoi…
  Urmeaza raiul pentru cei ramasi, se vor modifica genetic sa ajunga superoameni, visul lui Hitler!
  Ei si robotii, o evolutie comparabila cu aparitia homo-sapiens!
  In tot planul asta ciudat )) nu-si au locul armele atomice si eventuala distrugere a planetei …

 13. Foarte , foarte interesant ! Multzumim. Adica, bref, ar trebui sa nu ne vaccinam !

 14. „Tocmai elitele acestei lumi, care, prin succesiune dinastică, s-au dedicat trup și suflet reducerii populației, se înhamă acum, invocând protejarea vieții, la producerea unui vaccin contra coronavirusului. Din acest punct de vedere, ura față de oameni – instituită pseudoștiințific, alimentată de malthusianism și modelată de teoria darwinismului social – este resortul iubirii de semeni, care pretinde că apără lumea de un nou tip de gripă.
  Singura explicație ar fi că frica de virus – o frică indusă – oferă șansa istorică unică de a-i feri pe oameni de tuse și, în același timp, de a-i lipsi genetic de ceea ce face lumea cu adevărat frumoasă pentru noi, masele: liberul arbitru.

  Pentru ca un asemenea fetiș evoluționist cu accente new age, întreținut de analiști, fundații și savanți, să nu-i răpească genetic omului talentul, arta, cultura, spiritualitatea și libertatea intelectuală, el se cuvine criminalizat ca mișcare teroristă și condamnat așa cum au fost condamnați cândva la Nürnberg zbirii regimului nazist. Cu mica diferență că, azi, acuzații nu ar încăpea pe o bancă, ci ar umple un întreg stadion.”

  Excwpţional articol !

  Scurt şi concis, în câteva rânduri explică tot ce ascunde această pandemie şi adevăratul ei scop : VACCINAREA !

 15. E prima oara cand scriu aici.Am doar o intrebare.Oare cei care scriu aici i-si dau seama ce vorbesc?
  Am impresia ca nu sunteti de pe aceeasi planeta ca restul lumii.

 16. Şi dacă ai citi de zece ori, tot nimic ai înțelege.
  Te-a ținut cineva de mâna,
  să-ți apară şi ție propo-
  ziția aia? Că singur nu te
  cred capabil să scrii ceva…

 17. Foarte bun si binevenit articolul! Tendintele sint clare: elitele, o mina de oameni, viseaza imbunatatirea speciei cu ajutorul tehnologiei (transhumanism) pentru ei, evident, si degenerarea speciei umane in general, a noastra, adica, tot cu ajutorul tehnologiei, a ingineriei genetice. Sigur, se folosesc si alte mijloace care au ca rezultat mutilarea, sterilitatea, degenerarea oamenilor. De pilda, operatiile de schimbare de sex inca de la virste mici. Oricum sintem intr-un proces lent de degradare a noastra ca fiinte umane. Dar asa-zisele elite globaliste nu mai au rabdare. Si-au dat termen 10 ani (Agenda 30), insa pregatirile au inceput de foarte demult, atit la nivel ideologic, cit si faptic.
  Felicitari pentru articol si felicitari Cotidianul pentru publicare!

 18. Mario, tu iti dai seama ce ai vrut sa spui, ca eu nu am inteles. La cine te referi, la autori, la comentatori? Oricum, bine ai venit!

 19. Excelent articol. O gură de aer proaspăt. Inspirați adânc, bineînțeles fără mască!

 20. Sa nu cadem totusi pe spate. Important este ca spre deosebire de alte surate media ce se ocupa cu marunte
  mizerii cotidiene , Cotidianul are (si) alte preocupari.

 21. Orice opinie la mesajele autorilor este binevenita. Cotidianul a reusit sa adune pe paginile sale niste postaci ce merita apreciere. Sigur ca nu ei vor schimba lumea dar sunt de dorit cat mai multi ca ei. Esti dur in afirmatii.

 22. Crect ;degeneratii=minti bolnave=criminalii impotriva umanitatii!

 23. Nu am găsit niciun articol despre VMAT și Covid în „The Scientist”. Oricum ar fi, probabil este și un typo: „The Scientist4”.
  Autorul ar putea să și corecteze articolul când subiectul este atât de popular.

 24. Astept cu nerabdare un articol cu si despre extraterestri , pentru ca acestia exista , nu ?

 25. Banii rezultați din comercializarea unui vaccin, dacă sunt investiți cu cap în cercetare pot conduce la creearea unui nou virus, mai performant.

 26. Reducerea populatiei Lumii este absolut necesara, doar niste inconstienti ar putea nega acest lucru. Dar nu prin idei si actiuni criminale, de exterminare pe cale fizica a milioane si chiar miliarde de fiinte umane in viata, ci printr-un control strict (si de comun acord intre toate statele Lumii si chiar „planificare”, de ce nu ? chiar daca termenul suna putin aiurea !) al natalitatii. Omul este un piroman dement care, s-a dovedit in nenumarate rinduri, isi da singur foc la casa. Omenirea a ajuns de mult timp la limitele suportabilitatii pe care le poate oferi Planeta, iar plecarea Omului spre alte planete sau galaxii locuibile e doar un mare vis, irealizabil pe inca foarte mult timp. Ps : ca un adept al teoriei lui Darwin, pun si eu o intrebare : nici un cuvint despre „fanaticii creationismului” ? …

 27. Cu sau fara covid , este clar ca se urmareste vaccinarea cu orice pret a intregii populatii. Ideea este ca tocmai familiile astea super bogate si degenerate vor sa reduca populatia si o spun public de cate ori au ocazia. Cert este ca ei intre ei se-nmultesc ca iepurii

 28. despre extraterestri. Mai in gluma mai in serios tot ce traieste pe Terra si nu in solul ei este un extraterestru, deci este foarte simplu sa se vorbeasca si de tine. religios am putea spune ca toate divinitatile sunt extrateresre, iar nu in ultimul rand existenta sufletului/duhului(daca exista) care paraseste trupul la moarte deja ai o lume imensa de extraterestri…
  nu trebuie sa mai visezi la omuletii verzi pt ca sunt aici tot felul de tatuati…
  Daca chiar iti doresti o cunoastere mai profunda, cauta filozofia din doua versete din Biblie:”Sa facem omul dupa chipul si asemanarea noastra” si ” fiiilor lui Dumnezeu le-au placut fiicele oamenilor”…
  Simplu nu suntem singuri in Univers, dar nici nu sunt posibilitati de strabatut zeci de ani lumina intr-o forma biologica, dar ca o cuanta de lumina este sigur posibil, deci daca atunci cand te vei transforma in cuanta vei primi permisiunea de a calatori prin Univers sigur vei cunoaste si alte lumi. Calatorie placuta cand vei fi chemat…

 29. @gmbplay
  Uitați aici: căutați pe google „fost-general-israelian-extraterestrii-exista-guvernele-din-israel-si-sua-sunt-in-contact-cu-ei-de-ani-de-zile”.

 30. @crocodilul satul :
  normal ca eu stiu de cand eram pitic , dar mai ales din facultate ca nu e toata lumea pregatita sa accepte asa ceva …. sa mergem la mare si sa impartim sezlongul cu verzisorii pe nisip … cum sa nu stie si presa deja de la un semn :)))

 31. Domnule Golban

  cu tot respectul , dar totusi …daca Malthus avea oe undeva dreptate ?
  Sa ma explic – in 1957 lumea avea 2,7 milioane de locuitori (oameni)
  In 1977 – 4 miliarde.
  in 2000 – nitel peste 6 milairde.
  Azi? Vreo 7,5 miliarde.
  In anii 60 avea loc „revolutia verde” si in afara de ea eram asigirati ca oceanul planetar ne va hrani mereu!
  Azi? evolutai verde s-a cam … fasait, oceanul planetar parca are unele dificultati – specii de pesti disparute sau pe cale de disparitioe din cauza pescuitului excesiv …..
  Mde poa o „frana” pusa crsterii populatiei in genul celei puse de chinezi ar fi salutara ……

  IAr eugenia nu le are neaparat cu Malthus…. Ca unii pot visa rase pure sau „superioare” fara legatira cu Malthus … Ca altii, [poate aceriasi] sa doreasca o „rasa” de servitori ultraobedienti „prin dotare naturala” nu le are cu maltusu ci mai degraba cu pwerversiunea individuala ….
  Asa cum altii viseaza la conexiuni om-masina ca sa „ombunatateasca” omul. Nici de data asta M<althus nu e chiar vinovat ci .. e pe bune dementa personala !

  Eu as zice ca problema este ca noi, oamenii suprapreciem "inteligenta" in detrimentul "ratiunii" .. si trebuie sa recunoastem ca imul este rayional cu intermitente …. exceptionale!
  Din aceasta cauza si unele "solutii" la probleme reale sau potential reale sunt aberante, criminale samd etc.

 32. Globalismu de azi fabrica nazisti dar sint mai lashi. ei nu imbraca uniforme si isi zic democratzi. Niste ruinatzi ca oameni dar propagandishtii DIGI24 sau PROTV ii fac cetateni de onoare

 33. @Bizonu : e corect dar vrio 70% … lipsesk din ackesta explikationen accentele religioase din orice ne inconjoara si de crestinatate etc.
  Shi … ccceeaaa cce spik eu e ca nimk nu ezixta fara ultimate semnatura divna —> Tot ce vedetzi dhin existentza in jur ce suffera modifkationene la cote alarmatdhe the rauthathe danthe-stice insemneazzha ca sunthh scrishe dejia la carthe, inclusivatzionen la,codex. Toth she vedetzi pe planetha ieste ca o inthelgere dar nhu inseahmna ca trebuiehste sa treckem cu vedherea raul. DOARH VA SPHUN ca va incurcatzi singurhi in preah multhe teoremke shi judhecatzi lucrurhi carhe nu vha privheste inh modh directh. Vha rogh remembher cha varstha nhu inseamnseaza inthselpciune la foarthe multi parintzi chare sunt pacatoshi sata dhin naghstere. Acesthea sunth destinhe scrishe etc. rughaminthea esthe sa nhumai inchurkatzi borcanhele si inn thoth ce facetzhi sa avethzi mashura sha niu ranhitzi oahmenii aleshi. Bish bald.

 34. Cit despre populatie si numarul ei , ii intreb pe cei in virsta : daca au copii sau nepoti peste 25( sau 18 ) de ani
  1. sint acestia casatoriti
  2. daca sint casatoriti au cel putin 2 copii ( nefacutzi in eprubeta )
  3. mai trebuie sa vina bilutza gates sa injumatateasca populatia pamintului ( apropo ce cistig ar avea peste 30_60 de ani cind cenesa lui, doar nu este crestin , va fi protoni sau particula lui higgs )

 35. Celor care se tem de creşterea numărului de locuitori ai Terrei să le aducem aminte că a apărut hrana artificială, sau că va scadea vertiginos durata medie a vieţii ( e drept că doar la unii, iar la câţiva creşte cu transfuzii de la copii),sau câte tone de mâncare se aruncă zilmic peste tot în Lume .
  Dar mai uşor conduci 30 de oameni, decât 200…

 36. Iata ca ai produs o postare ce nu seamana cu a nici unui alt coleg. Este demna de a fi luata in seama si analizata. Poate chiar de apreciatul autor Golban.

 37. purtatorii de cuvant ai degeneratilor globalisti (bil si lagarde) ne-au informat pe noi iubitorii liberului arbitru (cu mai multa sau mai putina credinta in cele sfinte…oare unde se incadreaza agnosticii?) ca suntem si prea multi si prea batrani si bineinteles si prea prosti ca sa avem DREPTUL la o existenta necontrolata…ma intreb daca originea lor pamanteana seamna la fel de mult cu a noastra umilii si prea des utilizatorii aerului lor…stiti de ce?…ca sa-i trimit cu verva si nesat acolo!!!
  PS daca acest virus nu este primul pas catre o pregatire a „selectiei” si totusi dispare daca 70% din populatie are imunitate (vaccin sau autoimunizare) eu prefer sa fac parte din cei 30% care nu se vaccineaza…este LIBERUL MEU ARBITRU!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.