Procesul lui Trump din Georgia: Data propusă de procuror

Procuroarea care l-a acuzat pe Donald Trump de încercare de a obţine modificarea rezultatului alegerilor prezidenţiale din 2020 în statul Georgia a propus ca procesul fostului preşedinte şi a celor 18 coacuzaţi să înceapă pe 4 martie 2024, relatează AFP.

Luni, justiţia din Georgia l-a inculpat pe miliardarul republican în baza unei legi privind delincvenţa în bandă organizată, acuzându-l că s-a implicat într-o „acţiune infracţională” în acest stat cheie pentru a încerca să inverseze rezultatele alegerilor, pe care le-a pierdut în faţa lui Joe Biden.

Aceasta este a patra inculpare penală a fostului preşedinte, care candidează din nou la Casa Albă şi rămâne favoritul pentru alegerile primare republicane.

Fani Willis, procuroarea din comitatul Fulton din Georgia, a cerut instanţei să stabilească data de 4 martie pentru începerea procesului. Ea a afirmat că a ales această dată pentru a nu interfera cu alte procese federale sau de stat împotriva lui Donald Trump. Data va fi decisă în cele din urmă de un judecător.

În cazul în care ar câştiga alegerile prezidenţiale din 2024, dacă va fi condamnat, Donald Trump nu va putea să se graţieze sau să obţină renunţarea la urmărirea penală de către biroul procurorului deoarece acesta este un caz la nivel statului Georgia asupra căruia statul federal nu are autoritate.

Fostul preşedinte, care îşi domină adversarii în sondajele pentru alegerile primare, urmează să fie judecat în lunile martie şi mai 2024.

El va trebui să răspundă pentru cumpărarea tăcerii unei actriţe porno în faţa justiţiei din statul New York, precum şi pentru presupusa neglijenţă în gestionarea documentelor confidenţiale în faţa justiţiei federale din statul Florida.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

 1. Din seria „Greu de ucis”, omul care i-a infrant pe cei de la Davos !

 2. dupa Experimentul reusit din Romania de ce sa nu foloseasca C IA & FBI aceeasi metoda de epurare si la ei acasa ?

 3. BUNĂ!
  Vor sa-l blocheze in drumul către Casa Albă. E ordin de la corupt .Nu cred ca vor reuși.
  Nu există precedent de acest fel.

 4. Evident sun procese conceptuale, fabricate prostește.. Trump nu are cum pierde. Iar fiecare astfel de cacialma trase americanului de fapt intăresc poziția lui Trump.. E la minte aprostului, dar americanul gender e prea fudul și drogat incât să realizeze..

 5. Daca Trump invinge pe multi satanisti ii va baga la inchisoarea diavolilor.
  Ala batranu e pe duca la tasu Satana.
  Ma lepad de satana …de trei ori si vom invinge. Razbiaiele se vor opri.

 6. Tineti minte postarea mea:procuroarea din Georgia il va baga in puscarie pe Trump!
  Afroamericana nu a avut un caz pierdut in 30 de ani de procuratura, daca nu stia ca il baga in puscarie pe presul Portocala nu s-ar fi bagat

 7. O tzara cu un „sistem de justitie” „independent”… in care principalul adversar politic si ideologic al sistemului, in loc sa fie in campanie electorala in 50 de state, o sa trebuiasca sa alerge din Georgia, in DC, in NY… cine stie, maine-poimaine afli ca trebui sa mearga si-n Commiefornia si Arizona. SUA e deja un regim bolsevic. Elitele o ard pe pedofilie si spalat de bani, iar fraierii sunt taxati, invadati de migranti, de criminalitate, de droguri.

 8. @ Yoram,.. Mereu este un inceput pentru orice,.Nimeni nu e perfect,..mai ales in america..

 9. Viitorul boshorogilor de la Davos este in Formol ! „Mai bine in Eter decat in Formol” (deviza radioamatorului) !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.