Protest cu roşii al fermierilor spanioli la o reprezentanţă a UE din Madrid

Circa 100 de fermieri au aruncat, marţi, cu roşii spre o reprezentanţă a UE din Madrid, cerându-le eurodeputaţilor să nu voteze acordul extins dintre UE şi Maroc.

„Uniunea Europeană, nu trădaţi agricultura!”, se putea citi pe o pancartă a manifestanţilor veniţi din Andalucia pentru a protesta faţă de un proiect care oferă o serie de avantaje Marocului.

„Un atac cu roşii – aceasta este ceea ce merită politica agricolă a Uniunii Europene”, a declarat Andres Gongora, reprezentantul organizaţiei COAG.

Afectată de o rată a şomajului de 31,23%, Andalucia este una dintre regiunile cele mai ameninţate de noul plan.

Cu circa 250.000 de ferme pentru fructe şi legume, Spania este unul din principalii exportatori ai acestor produse din lume.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.