Purtătorul de cuvânt al PSD: „Categoric, da”

Moţiunea de cenzură de miercuri va trece fără emoţii, a apreciat la RFI purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, criticându-i totodată pe Victor Ponta și premierul Sorin Grindeanu.
Astfel, întrebat dacă va trece moţiunea de cenzură, Dobre a spus: “Categoric, da! Nu avem nici un fel de emoţii din acest punct de vedere. Sigur că este stranie această situaţie, o recunoaştem în mod deschis, este nefirească, este absurdă, dar cu siguranţă că moţiunea de cenzură este singura modalitate democratică pe care o avem la îndemână pentru a rezolva această situaţie absurdă”.

“Victor Ponta încearcă să ne convingă prin toate mijloacele pe care le cunoaşte foarte bine de faptul că au un sprijin politic în interiorul PSD-ului. Nu este aşa. Vrea să inducă opiniei publice ideea că mulţi membri PSD sau ALDE vor sprijini această guvernare a dânsului şi a domnului Grindeanu, care în acest moment nu au nici un fel de susţinere politică. Regulile democraţiei, regulile bunului simţ spun că atunci când eşti numit într-o funcţie de un partid politic şi când pierzi sprijinul acelui partid politic, în mod evident şi în mod firesc trebuie să te retragi, lăsând loc altcuiva. Nu s-a întâmplat acest lucru. Domnul Grindeanu împreună cu domnul Ponta s-au baricadat în Palatul Victoria, încercând să lupte sau să-şi rezolve o chestiune de politică internă din partid, folosind ca instrument Guvernul României, ceea ce este absolut nefiresc”, a afirmat acesta.

Adrian Dobre a precizat și care vor fi paşii procedurali, dacă moţiunea de cenzură va trece: “După trecerea moţiunii, ne vom adresa preşedintelui pentru consultări. Aceste propuneri deocamdată n-au fost discutate în mod public, pentru că până a ajunge la consultări cu preşedintele, avem de trecut acest pas, moţiunea de cenzură de miercuri. După ce trecem acest pas şi practic demonstrăm soliditatea coaliţiei de guvernare, din acel moment urmează discuţiile interne în partid, pentru nominalizarea persoanelor care vor fi prezentate ca şi opţiuni preşedintelui României”.