Putin acuză Occidentul că „pune gaz pe foc”

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a acuzat marţi Statele Unite şi aliaţii săi că „pun gaz pe foc” în conflictul din Ucraina şi în alte regiuni ale lumii, într-un mesaj video de salut adresat participanţilor la cea de-a 11-a Conferinţă de la Moscova privind Securitatea Internaţională, transmite EFE.

„Statele Unite caută, printre altele, să reformateze sistemul de interacţiune interstatală care s-a dezvoltat spontan în regiunea Asia-Pacific”, a declarat liderul rus.

Potrivit lui Putin, promovarea aşa-numitelor strategii ale Indo-Pacificului urmăreşte, de fapt, să creeze „parteneriate politico-militare controlate de Washington”.

Liderul de la Kremlin a adăugat că există focare latente de tensiune în alte regiuni ale lumii şi că „toate acestea sunt generate de aventurile geopolitice, de acţiunile egoiste, neocoloniale ale Occidentului”.

„În exemplul Ucrainei se vede clar la ce duce această politică de a arunca gaz pe foc. Injectând miliarde de dolari în regimul neonazist, oferindu-i echipamente, arme, muniţii, trimiţând consilieri militari şi mercenari, se face tot posibilul pentru a inflama şi mai mult conflictul”, a spus el.

Preşedintele rus a subliniat că numai prin unirea eforturilor comunităţii mondiale sunt posibile reducerea confruntării la nivel global şi regional şi consolidarea încrederii între state.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

20 de Comentarii

 1. Cum? Cei cu varsta pana in 65-68 ani in putere, care isi apara tara si care nu iti sta in genunchi sa execute ordinele tale, sunt nazisti? Mamaaaaa, e grav in logica si baza pe analiza! Nu stiu care dintre tine cu cei peste 69 ani+ si cei pana in 68 ani sunt nazisti? Stiam ca nazistii sunt ucigasii a tot ce este bun si exista pe pamant! De fapt, si coiara se jura ca e alba sau ursul ca moare, toti traiesc in liniste si pace, numai rasa rusa de tip criminal putinist nu vrea sa traiasca in pace cu ceilalti din alte tari. Poate nu a vazut discoteca nato pe mare de azi ca ii exploda ficatul.

 2. Aia care sustin cu armament si munitie macelul din Ukraina acuza pe altcineva ? Iar Coti ii citeaza !

 3. „Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase”
  Putin a căzut acum de pe alta planeta, de nu a aflat ca Rusia a atacat un stat suveran și independent pe care l-a recunoscut în anii 90 și i-a garantat independenta.
  Nazismul e promovat la scara maxima de regimul lui Putin. El vede paiul din ochii altora și nu bârna din ochii lui.

 4. 1.NU ar fi existat razboi fara Expansiunea NATO la granitele Rusiei…2. NU ar fi existat razboi daca Biden declara ca nu baga Ucraina in NATO…. 3. Adevaratul Agresor este NATO…4. Daca Rusia isi facea Bloc militar la granita SUA atunci condamnam Rusia….5.In conditiile cand NATO e la granitele Rusiei doar IMBECILII pot acuza Rusia ca se apara….6. Fanii NATO sunt adepti ai Dictaturii Planetare Americane…Fanii NATO si – au vandut constiinta, omenia, pentru Ratia de Parizer cu Soia de la Kaufland…7. Fanii NATO ar trebui sa priceapa ca demnitatea omului incepe cu productia proprie a Ratiei de Parizer cu Soia…dar si cu asigurarea prin forte proprii a libertatii…Fanii NATO sunt milogi.

 5. Putin, care niciodata nu vorbeste fara sa-si cunoasca subiectele-n detaliu, are dreptate. @parare (Rumburak): Si tu esti un bagator în treaba de tip nazist (acuzi „rasa rusa”, vezi mai sus, „rasa rusa de tip criminal putinist”, „nu vrea sa traiasca-n pace cu celelate tari”= defaimare, incitare la ura nationala, care ti-ar si atrage, în fata unui tribunal, o condamnare penala), fara sa-ti stapânesti materia (cerebrala, inclusiv). Mai ales ca Rusia nu si-a mutat teritoriile si-ntre 1945-2014, adica pâna la venirea SUA-NATO cu iz nazisto-revansard, a fost pace-n regiune. Tu, însa, trebuia sa fi fost între arsii de vii, rusofoni, Teatrul din Odessa, 2014, fiindca rusofoni, sau bombardat zi si noapte, din 2014, de catre regimul de la Kiev pentru ca voiai sa-ti cultivi limba materna, si sa-ti fi distrus si sursele de apa potabila, din aceleasi motive, ori sa fi fost rastignit de viu (2022, februarie), de catre aceiasi „democrati” pe care-i mai si aperi. Ori sa fi român în Ucraina, si sa ti se-nchida, de catre acelasi regim de la Kiev, scoala cu limba de predare româna.

 6. Vinovate principale de Razboi sunt Polonia si Romania care au adus Armatele Americane pe teritoriile lor la granita Rusiei…Romania repeta la indigo mizeria facuta in 1939 cu invitarea Armatei hitletiste…Rezultatul va fi acelasi…Rugati-va la Dumnezeu ca Rusia sa faca fata Agresiunii NATO…ca altfel e obligata sa apeleze la Bomba nucleara….Doua Bombe gen Hirosima lansate de Rusia in spatele frontului, in Romania si Polonia, termina brusc aprovizionarea Armatei naziste ucraine….

 7. @Bugetarul: NU mai bate câmpii, individ lipsit de-un minim de discernamânt! Pune-te la punct cu codul legal 1. al minoritatilor într-un stat, respectiv al populatiei unui stat – atacata, însa, în dreptul lor -al minoritatilor/ ei -al populatiei -, la existenta. 2. Charta ONU, analfabetule, CHARTA ONU, art. 51, interventia-n LEGITIMA APARARE A UNEI POPULATII/TRANSHE DE POPULATIE, al carei drept la existenta e amenintat. Bati câmpii si-n privinta „recunoasterii” Ucrainei în anii ’90. Ultima NU SI-A DEPUS GRANITELE LA ONU. ADICA NU E STAT. E-o adunatura de populatii persecutate si lipsite de institutii (puterea fiind exercitata de bande de hoti, tâlhari, criminali). + traficul de copii si prostituarea lor + exportul de prostitutie-n Vest (Hunter Biden, caz flagrant) + afacerile enorme (bufonul de Jale-nski a devenit miliardar, Robinette si fiu-sau Hunter, la fel, ultimul mai si aducându-si haremul ucrainean în SUA + Monsanto + Black Rock… unde-i tara „suverana si independenta, cu „granite recunoscute” despre care delirezi?! Nazismul: STII CE-I AIA, ori ai nevoie sa-l exercite regimul de la Kiev asupra ta, personal, ca sa-nveti minte sa te mai erijezi în Bandera, eroul national al ucrainienilor, paranoicule ?!!!

 8. Ucraina a cascat gura cand a venit timpul sa se foloseasca cumsecade de zestrea lăsată ei de ruși…pe pământurile unde locuiau rușii ei au adus americanii să facă baze NATO??!!(vezi baza Oceakov)…și cum zic rușii,Putin le-a arătat „unde erneaza racul”… pălăvrăgeala cu fruntea încruntată,a liderilor occidentali, pentru Puțin este floare la ureche…el din 2014 îi ruga că ei să-și ogoiască naționaliștii de la Kiev …n-au vrut..ba mai mult..frau și musiu l-au dus de nas pe Putin…Rusia nu-i Serbia …daca vrea să facă ceva face, necatand la indignarea occidentului așa zis „civilizat”…englezii și clovnul pletos au înghițit în sec când Crimeea a fost anexată iar lui Obama ia căzut mandibula…când Putin cu indignare ii critica despre mișelia lor cu care ei au bombardat Belgradul ei zâmbeau în mustăți…cu adevărat se râde cel de la urma…

 9. @axon
  Esti cumva coleg de pahar cu Medvedev?
  Multe lucruri va aseamănă și niciunul din ele bun.
  Toți vecinii Rusiei vor în NATO. Oare de ce? De cine se tem? Dacă toți vor în NATO, de ce sa se roage cum spui tu sa fie Rusia mai puternica decât NATO? Dacă Rusia face figuri cu arma nucleara, pierde și ultima finanțare majora din China și India. Rubla va cădea atunci în prăpastie. Ce frustrare pe Putin ca rusii lui cauta disperati sa dea rublele pe dolari. Nu mai sta, grăbește-te și tu cât mai prinzi un curs bun!

 10. @axon: Rusia a distrus NATO: în tarile vestice nu mai sunt nici echipamente militare, nici munitii: tot i s-a expediat Ucrainei. Care a mai pierdut si doua armate a câte 300 000 de oameni. Viitorul îi e compromis: nu mai are barbati (de luat cu japca la-„nrolare”, de pe strazi). Plus milioanele de refugiati: în Rusia, vreo 2 milioane, în Polonia, câteva sute bune de mii, si-n Vestul Europei. Plus pamântul, alta data, grânarul Europei, si azi, plin de bombe si desheuri nucleare. Plus ca tipilor nu le-a ajuns Cernobâl : timp de ani de zile – din 2021, cel putin -, au bombardat centrala nucleara de la Zaporoje, ucraineana, dar cu personal de-ntretinere rus, ca s-o ajute sa explodeze, fiindca militarii ucrainieni, luati ori de pe strada, ori de pe bancile scolii, nu stiau sa folosesca armele, asa ca munitia e peste tot, si ea, prin Ucraina. Plus scuturile umane, folosite, în orase (la Lugansk, Mariupol…), tot de resurectia detasamentelor de volutari SS ucrainieni din WW2, instigati de Bandera (autor, cu bandele lui, al vreo 300 000 de victime civile-n regiunea Lvov, alta data, poloneza. Bandera ajuns, astazi, erou national – din cauza „revolutiei” Maidan, piata-n care nucleul dur si venise cu portrete uriase ale lui Bandera si cu steaguri cu zwastika -, bulevarde si strazi din Ucraina neo-nazista si devenind „Bandera”), SS Azov (al carui steag si e ori era, pâna de curând, o zwastica, adica „renasterea ” steagului diviziei ucrainiene SS Azov, din WW2), ori Galizien, Kraken, „renasteri”, si ele, si altele.

 11. @AXOANE,

  Delirezi CONTINUU la Foc AUTOMAT, dar cu Ha;ashikovuu’ STRUCAT de Gloantze PROASTE.

  RUSIA a FURAT Basarabia in REPETATE Dati.

  Daca Rusia admitea in 1990 ca Basarabia COMPLETA, ca in 1940, sa treeaca la LOCUL Danshii, la Romania, re-devenita MARE, ROMANIA se declara NEUTRA, cu Garantzia SUA si a RUSIEI.

  Daca si Polonia facea ACEEASI Cestie, ACUM, NATO era, cel mult in Ungaria …

  NU inteleg PENTRU CINE lucrezi cu ADEVARAT … 🙂

 12. @Ileana Rollason
  Ia-te de mana cu axon. Sunteți frați?
  Unde ai auzit tu de „Codul legal”?
  Carta ONU tu o interpretezi dupa mintea ta strâmbă. În cazul invaziei lui Putin, trebuia chiar sâ pomenești deloc de ea. Degeaba stai nopțile să-l preaslavesti pe Putin. Scroafa-i moarta în coteț. Nu mai ai ce-i face. Puțin și regimul lui au luat-o oe un drum tare prost.
  Mergi cu axon și schimba ruble le în dolari cât ai ori zi un curs bun. După aia poti sa scrii câte în luna și în stele.

 13. Putinantropul face ca-n zicala aia celebra, cu hotul care striga: ,,Prindeti hotul”.
  Criminalul kremlinez ii acuza pe altii de agresiunea lui!
  Pitikania krakanata ar face mai bine sa-si retraga haitele de invadatori din Ucraina, ca sa nu mai aiba motive sa acuze pe nimeni. Vad pana si lingaii lui docili, marii admiratori ai krakanatului, ca ruSS0fl0cii s-au impotmolit rau in Ucraina.
  Porcii sa stea in cotetul lor, nu in tarle straine.
  DAMOI SVINI!…..[Rumburak]

 14. Putin nu acuza, ci spune adevarul !
  Dar mintile noastre otravite de propaganda occidentala neonazista refuza sa accepte realitatea !

 15. U-Kraina este un stat nazist inca de la cearea ei in WW1 de catre generalul nazist German Ludendorf. Pe atunci Germania inca nu era nazista deci U-Kraina a fost primul stat nazist innaintea Germaniei. Mai tarziu Ludendorf a creat shi partidul nazist din Germania dar a murit innainte ca nazishtii sa ajunga la putere. Tot Ludendorf a pus simbolul nazist, tridentul, un fel de zvastica locala, pe steagul U-Krainei care este copiat dupa steagul Suediei. Ludendorf a trait o vreme in Suedia pe care spera el sa o faca nazista lucru care a reushit abea recent dupa ce CIA i-a assasinat pe Olof Palme shi Anna Lindh.

 16. hai sa-l contrazicem pe Vl Putin .
  Chiar daca am vrea nu putem deoarece nu ne lasa cruda realitate din teren , bunul simt din dotare …..

 17. Dacă nu ar controla americanii alianțele alea politico- militare le-ați controla voi. Nu mulțumesc, că vorba lui Ștefan ” decât cu muscalul mai bine cu turcul”.

 18. @Bugetarul : esti de-o rea-vointa bubuitoare. Charta ONU, art. 51 : Nici o dispozitie a prezentei Charte NU-I ADUCE ATINGERE DREPTULUI NATURAL la LEGITIMA APARARE, individuala sau colectiva, în cazul în care unul din membri ONU e obiectul unei agresiuni armate” (rusofonii din Ucraina erau bombardati zi si noapte de catre regimul de la Kiev, din 2014, care le distrusese si aprovizionarea în apa de baut, si-i lasase si fara salarii, si fara pensii, si care a provocat si-o emigrare uriasa din tzara), „pâna când Consiliul de Securitate ia masurile necesare pentru mentinerea pacii si securitatii internationale” (Rusia e membra PERMANENTA a Consiliului de Securitate ONU). „MASURILE LUATE DE MEMBRI ONU ÎN EXERCITATEA DREPTULUI LA LEGITIMA APARARE se aduc, în virtutea prezentei Charte, la cunostinta Consiliului, care are datoria de-a actiona în restabilirea pacii si ordinei internationae”. Ori, Gutierez, secretarul gral al ONU, si Putin se-nteleg foarte bine. Primul a si facut câteva vizite la Moscova si-n Ucraina. VESTUL, DIMPOTRIVA, CONTRAVENINDU-I CHARTEI ONU, PRIN LIVRARILE DE ARME UCRAINEI. SUA si UE au violat Charta ONU, nu Rusia. Mai bine-ti lipeai degetele pe claviatura ordinatorului decât sa scrii tâmpenii. Ai priceput, Dracula?

 19. @Bugetarul, ps: rubla e deja moneda de circulatie internationala si pe cale de-a deveni moneda de rezerva bancara mondiala. Asa ca. În timp ce $ e definitiv distrus, si caderea lui VERTIGINOASA, fiindca te previn ca e VERTIGINOASA, arunca SUA la periferia civilizatiei, cu peste 100 de milioane de fara adapost pe care le au, deja. 1 din 3 locuitori. Plus ca viata-n Rusia e mult mai ieftina decât în UE/SUA. Sunt abonata (din întâmplare: credeam ca era vorba de promovarea patrimoniului istoric), la un site imobiliar, St Petersburg, asa ca vad, de pilda, apartament de 3 camere (mari, de tip german, cele doua tari având un trecut comun de secole, de care-ar trebui sa te pui la punct), un apartament într-o cladire Art Nouveau (cauta, sa vezi ce-nseamna), adica monumentala, în centrul orasului, apartament la vreo suta de metri², cu oarece restaurari de facut, la 140 000 de euro. Mai si lipeste-ti degetele de claviatura ordinatorului, cu scotch.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.