Putin, somat să prezinte sursele de finanţare pentru măsurile sociale propuse

Fostul ministru rus al Finanţelor Aleksei Kudrin afirmă că este pregătit să susţină planurile de reformă ale premierului Vladimir Putin dacă acesta va prezenta sursele de finanţare a măsurilor sociale, informează RIA Novosti, în ediţia online, potrivit Mediafax.ro.

Într-un articol publicat în ziarul Komsomolskaia Pravda, Vladimir Putin, care candidează la preşedinţie în scrutinul din martie, a promis dublarea salariilor profesorilor, medicilor şi angajaţilor din sectorul cultural până în anul 2018.

Putin, care se confruntă cu o uşoară scădere a popularităţii, a promis şi susţinere financiară pentru creşterea numărului de locuitori de la 143 la 154 de milioane până în 2050. Înainte de alegerile parlamentare din decembrie 2011, Putin a decis creşterea cu până la 150% a salariilor militarilor şi ale angajaţilor din Ministerul de Interne. Analiştii au apreciat că Putin se bazează pe creşterea preţului petrolului, pe fondul unui posibil conflict economic şi militar în Orientul Mijlociu.

Kudrin, care a fost ministru al Finanţelor în perioada 2000-2011, a explicat că măsurile sociale promise de Putin pot fi aplicate doar prin reducerea fondurilor necesare altor proiecte.

„Aş susţine unele din măsurile propuse de Putin dacă vor fi prezentate sursele de finanţare”, a spus Kudrin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.