Rafila ne-a pregătit: „2.000 de cazuri”

Suntem într-un moment de transmitere comunitară intensă a Covid-19, a declarat Alexandru Rafila, și pot apărea probleme foarte serioase dacă numărul celor din terapie intensivă continuă să crească. Rafila nu exclude să se ajungă la 2.000 de îmbolnăviri pe zi.

Rafila a declarat, miercuri, la Digi24, că toate țările europene se află pe un trend crescător, iar în aceeași situație este și România, cu diferența că a avut un număr destul de mare de cazuri permanent și o creștere liniară începând cu data de 1 iunie.

În ce privește raportarea testelor efectuate duminică, Rafila a spus că cifrele îl fac să creadă că România se află într-un moment de transmitere comunitară intensă: „Nu este exclus ca în această săptămână să înregistrăm acea cifră la care toată lumea face referire – 2.000 de cazuri – pentru că în mod evident am avut o creștere în cele două săptămâni care au trecut cu peste 1700 de cazuri în câteva zile și este de așteptat ca pe măsură ce procesul probelor pozitive crește să avem și în această săptămână o evoluție în același sens”.

Întrebat care este soluția, în condițiile în care în Capitală nu mai sunt locuri libere în spitalele Covid, Rafila a răspuns că Departamentul pentru Situații de Urgență, care coordonează repartiția persoanelor bolnave care au nevoie de terapie intensivă, va găsi o soluție „pentru un timp”.

Pe măsură ce capacitatea spitalelor se apropie de un nivel maxim, „pot apărea probleme foarte serioase”, a adăugat Rafila.

„Trebuie gândită o realocare a paturilor existente pentru alte tipuri de patologii. Lucrurile se complică. Sper să fim suficient de înțelepți să nu repetăm o experiență prin care au trecut țări precum Italia sau Franța sau Spania”, a adăugat acesta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Cati avem virusul gripal, cate tulpini o avea el, ne pot spune ?! Economia la nivel mondial, in cadere libera, nu mai intereseaza pe nimeni. Dirijorii din umbra isi freaca palmele.

  2. Avem o Fafila care deși canta fals e aplaudat la scena deschisa de spectatorii adepți a măștii cu fata inumană.
    Ps. Unii colegi au decis ca pentru recunoaștere sa-si inscriptineze pe măști numele, prenumele, adresa si numarul de telefon. Am zis ca sunt țări. Suntem curios sa vedem cum va reactiona cetățeanul cacanii cu ochii bulbucati de teama.
    Ps. A apărut viziera neagra cu vizor si sonerie.Vizorul e prevazut cu un microscop capabil sa faca vizibil orice microb, indiferent de micimea sa. Covidul, bine educat, cand vrea sa te viziteze, apăsa pe sonerie. Tu, un cetățean responsabil, deschizi vizorul si vezi daca e Covidul. Dacă e, fireste, nu deschizi. Superbi mai sunt inventatorii zilelor noastre.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.