Record! Coronavirusul american întrece orice închipuire

Cel puţin 52.898 de noi cazuri de infecţii cu coronavirus au fost înregistrate în SUA în 24 de ore, un nivel record de la începutul pandemiei, potrivit datelor afişate miercuri, 1 iulie, la orele 20.30 (joi, 00.30 GMT) de universitatea americană Johns Hopkins, relateazăAFP, preluată de Agerpres.

Noile contaminări ridicaseră la circa 2,7 milioane numărul total de cazuri detectate pe teritoriul american. Numărul deceselor în ultimele 24 de ore se ridica la 706.

Nivelul noilor cazuri detectate în Statele Unite este cel mai ridicat de la apariţia Sars-Cov-2, iar spitalizările cresc în mai multe focare ca Houston (Texas) şi Phoenix (Arizona).

Miercuri, statul Texas şi-a bătut recordul cotidian şi a raportat 8.076 de noi cazuri de COVID-19, cu aproape 1.000 în plus faţă de ziua precedentă.

Joi dimineață, ora României, SUA avea un total de 2.779.953 de cazuri de infectări și 130.798 de morți, potrivit datelor afișate de worldometers.info.

Se închid baruri, restaurante, cinematografe şi alte facilităţi

Din cauza creşterii numărului de contaminări, unele state americane au fost nevoite să ia o pauză în ridicarea măsurilor de restricţie.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a decis miercuri să interzică orice servirea mesei în spaţii închise la Los Angeles şi în alte 18 comitate ale statului lovite puternic de pandemie.

Interdicţia urmează să se aplice timp de „cel puţin trei săptămâni” şi se referă, de asemenea, la baruri, săli de cinema şi muzee.

Guvernatorul statului Michigan, în nordul ţării, a anunţat şi el închiderea majorităţii barurilor, identificate ca fiind originea unor „recente focare”, în timp ce în Oregon (nord-vest) şi în Pennsylvania (nord-est) a devenit obligatorie purtarea măştilor în spaţiul public.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

6 Comentarii

  1. Universitatea americană Johns Hopkins este aia sponsorizata de buill gates ???.
    De ce va mirati ?

  2. Vlad Tepes, o fi si conspiratie, ce sa spun, dar dute si tu intr-un spital de covid sa vezi realitatea. E buna democratia, dar toti nebunii au dreptul de a-si expune nebuniile in spatiul public. Si romanii devin usor de manipulat ca nu mai fac scoala serioasa, sunt tabula rasa, lumea a treia spre a patra.

  3. MINCIUNA PANDEMICA SI DICTATURA PROSTILOR MASCATI intr-adevar intrec orice inchipuire a unui om normal, care gandeste singur!

  4. „Record! Coronavirusul american întrece orice închipuire”
    De ce, Cotidianul, de ce intrece orice inchipuire?

    „Joi dimineață, ora României, SUA avea un total de 2.779.953 de cazuri de infectări…”
    Asa, si? Ce inseamna aceste „infectari”? Oameni care nu au niciun simptom, si nici nu vor avea. Deci nu sunt oameni bolnavi. Nici nu vor transmite vreo boala altcuiva, pentru ca asimptomaticii nu sunt contagiosi, lucru recunoscut chiar de teroristii de la OMS.

    Prin comparatie:
    2019-2020 U.S. Flu Season: Preliminary Burden Estimates
    https://www.cdc.gov/flu/about/burden/preliminary-in-season-estimates.htm

    Deci 39-56 de milioane de imbolnaviri de gripa in sezonul rece in SUA. Bolnavi reali, cu simptome, nu „pozitivi” la un test conceput pentru a da rezultate false pana la 80%.

    Ne isterizam la nici 3 milioane de „pozitivi” de COVID, dar ignoram 40-50 de milioane de bolnavi de gripa.
    Astfel de stiri si titluri ii pot speria numai pe decerebrati precum mimi!

  5. Sa folosesti Universitatea Johns Hopkins ca sursa pentru cifrele covid este echivalent cu a folosi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului ca sursa pentru starea de lucruri din Siria.
    Adica surse de incredere, tovarasesti, nu fache niuz si ce mai raspandesc toti protestatarii absurzi…
    Cifrele nu minte.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.