
S-a răspândit informația și e tot mai căutată. Are multe beneficii, Irina Loghin s-a transformat într-un adevărat ambasador. Ne-a făcut curioși.
Are efect detoxifiant și antimicrobian, contribuie, de asemenea, la absorbția fierului în organism, dar rolul său în reducerea inflamația de la nivelul intestinelor este de departe cel mai lăudat.
Cunoscută și sub numeele de usturoi sălbatic, leurda și-a câștigat reputația încă în tratarea și mai multor afecțiuni digestive.
Reechilibrează flora intestinală, reduce inflamațiile cutanate de la nivelul intestinelor, dar previne și constipația.
Din punct de vedere nutițional, în fiecare 100 de grame de leurda crudă găsim cel putin 30% din necesarul zilnic de vitamina A si C, dar și 15% din necesarul zilnic de folați (acid folic) și magneziu.
Alte beneficii
- multiple efecte antiinflamatorii
- reduce nivelul de colesterol
- întărește sistemul imunitar (datorită conținutului de alicină)
- reechilibrează flora intestinală
- reduce inflamația cutanată de la nivelul intestinelor
- previne constipația
- previne apariția osteoporozei
- combat radicalii liberi
- protejează celulele împotriva stresului oxidativ
- previne bolile de inima
- are proprietăți vasodilatatoare
- reduce complicațiile de la nivelul sistemului cardiovascular
Leurda poate fi consumată în stare crudă, adăugată în salate, dar și gătită sau sub formă de ceaiuri, tincturi, uleiuri sau suplimente alimentare
Irina Loghin este convinsă de beneficiile acestui aliment. Nu de puține ori a vorbit despre acest aliment căruia i-a lăudat virtuțile.
La vrajitoare cand apelati?:)))))