
După ce au făcut discounturi, au inclus în preţ maşini şi locuri de parcare sau mobila şi utilităţile, acum, constructorii vor să îi atragă pe clienţi cu oferta Rent&Buy.
Sistemul de rate la dezvoltator Rent&Buy presupune plata unui avans cuprins între 10 şi 25% din valoarea apartamentului, care se poate achita pe parcursul perioadei până la finalizarea construcţiei.
Din acel moment, cumpărătorul va putea plăti timp de 18-24 de luni rate lunare, totalizând aproximativ 5% din preţul apartamentului, explică Asher Lax, director de marketing şi vânzări la Adama.
La finalul celor 18 luni se achită suma rămasă de plată din valoarea apartamentului.
Economii cu plata chiriei
Astfel, în loc să plăteasca lunar chiria, cumpărătorul plăteşte rate la noul său apartament. Avantajul principal constă în faptul că în acest fel se economisesc 15-18% din costul apartamentului, prin întârzierea contractării unui credit ipotecar.
O altă soluţie pe care dezvoltatorii o oferă clienţilor este posibilitatea de a achiziţiona o locuinţă nefinisată.
Preţul apartamentului în aceste condiţii poate scădea cu aproximativ 3.000 de euro.
Rate mai mari la „Prima casă”
„Încercăm să oferim fiecărui client modalităţile necesare pentru achiziţionarea unei locuinţe. În condiţiile actuale, dezvoltatorul este cel care trebuie să caute soluţii pentru a-şi duce la capăt misiunea cu care şi-a început proiectele”, susţine Asher Lax.
De exemplu, la un apartament achiziţionat prin programul „Prima casă”, la o dobânda de aproximativ 5%, rata este în jur de 300 de euro pe lună, pentru o perioadă de 30 de ani.
Prin programul Rent&Buy, rata porneşte de la 180 euro/lună şi poate ajunge până la 500 euro/lună, în funcţie de proprietatea achiziţionată, apartament sau vilă.
Fii primul care comentează
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.