Revoltă printre românii din Gaza

Anunțul autorităților de la București că doar unii dintre cei aproximativ 260 de români  care au cerut să plece din Gaza au primit acceptul să iasă din „fâșie“ a creat revoltă. Cei rămași sunt disperați și se întreabă când vor reuși să plece, relatează Digi24.

Îngroziți de ce ar putea să le rezerve viitorul, două românce care locuiau în Gaza s-au plâns la postul Tv și se întreabă cine a stabilit lista cu românii care pot veni acasă.

Româncă din Fâșia Gaza: „Noi nu suntem pe listă.(…) De ce nu iesim toți odată? De ce nu suntem evacuați toți odată? Când vom ieși noi? Murim azi? A fost greu, nu am dormit, noi când ieșim? Când vom fi evacuați? Noi vrem să înțelegem cum au fost selectate numele.  (…)”

MAE precizează

Celula de Criză Interinstituțională, prin intermediul misiunilor diplomatice de la Cairo si Tel Aviv, continuă dialogul cu autoritățile egiptene și israeliene în vederea finalizării operațiunilor de evacuare pentru ceilalți cetățeni români și membrii de familie ai acestora care au solicitat sprijin și încă se află în Fâșia Gaza.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

8 Comentarii

  1. Cand v-ati maritat fetelor, v-a placut sa va puneti broboada pe ochi si acum vreti acasa la mama.

  2. Pai ISRAELIENII SIONISTI VOR FI BUCUROSI SA.I SACRIFICE,ASA VOR IMPLICA SI ROMANIA IN RAHAT.PENTRU EI SANTETI NISTE ,,GOIM,,BAGATI BINE IN CAP ,,1NIMALZ ,,DE FOLOSIT.

  3. Deci în afara de câteva românce islamizate si cu copii musulmani restul sunt atât de români pe cat cât sunt eu boșiman. Cred că mai bine-i lasă acolo.

  4. Eu propun alt titlu. Din Gaza nu au fost repatriati 120% din romanii care erau acolo. Si daca nu, 10 din cei evacuati au origini ucrainiene? Cu un ? Ca sa nu va asumati.

  5. Colonistii care au ocupat samavolnic teritoriile arabe sa ramana acolo, si-ai apere kibutzurile. N-avem nevoie de urmasii Anei Pauker, ori ale lui Nicolski! E suficient cupilu` lu` Walter Roman, os de ardelean neaos.

  6. Cei refuzati sunt membrii Hamas,eu cand va spun ca suntem consdusi de idioti care dau cetatenia romana oricui,ca doar nu e gratis

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.