Riscuri mari, verificări puține. Mașinile cu instalații GPL au umplut parcările subterane

Mașinile cu instalații GPL au umplut parcările subterane.  Pot fi văzute mai  peste tot, inclusiv în ansamblurile rezidențiale din Capitală. Șeful Agenției Naționale pentru Protecția Mediului cere controale mai riguroase. Administratorii acestor parcări sunt însă responsabili să facă aceste verificări.  

Există mașini care au marcaje ce indică prezența instalaţiilor GPL, însă multe nu au, șoferii le-au dezlipit etichetele. Șeful Agenției Naționale pentru Protecția Mediului le-a cerut administratorilor parcărilor subterane să facă verificări serioase.

Unul dintre cele mai importante pericole este degajarea accidentală de gaz din sistemul mașinii. Foarte multe mașini au această instalaţie improvizată. Adică nu este pusă de o firmă autorizată, nu au omologare RAR. Gazul petrolier lichefiat este mult mai greu decât aerul, prin urmare rămâne la nivelul solului. Oricine din neatenţie poate arunca şi fumatul este interzis în aceste parcări,  a declarat  LAurențiu Păștinaru, preşedintele  Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.

Șoferii acestor mașini şi administratorii de parcări subterane, principalii vinovați!
În România sunt peste 71.000 de autovehicule înregistrate cu instalații GPL din fabrică și peste 400.000 cu instalații montate ulterior, potrivit unui răspuns al Registrului Auto Român pentru Știrile TVR.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

9 Comentarii

 1. Cred ca peste 50 masini care carau budane pline identice cu alea din curtea unde au explodat, au trecut pe soseaua vama moldova spre focsani, toate aveau placuta de inmatriculare RM, adica inmatriculate peste prit. Spalarea de bani e in floare prin republica moldova, oameni buni.

 2. ” Mașinile cu instalații GPL au umplut parcările subterane ”
  -e ca atunci cand maxtor trage internet din 5G
  si da cancere unora:
  va ramane sa demonstrati.
  (sau ca maxtor v-a dat virus)
  🙂

 3. Urmează maşinile electrice, afară din garajele comune şi parcările subterane, că pot lua foc şi nu pot fi stinse?. Deci cine are Tesla îşi va duce bunăciunea la film la mall cu taxiul Dacia Logan.

 4. Dă-l încolo de GPL.Limba vorbită de marius este cea mai frustra.Plina de culoare și excelent expresivă.Am simțit această limbă catifelată și căutătoare de adâncuri insondabile.Mai vreau această limbă meseriașă…Nu voi spune nimic lui Pandele.

 5. STATI sa vina si BOMBELE pe HIDROGEN …
  Ala „IE” si mai rau.

  Masina nu o sa mai avem.

  CARNE nu o sa mai mancam.

  HAINE sa le purtam si IMPRUMUTATE si INCHIRIATE.
  Cu Bacterii si Virusi ai Altora.

  Nu o sa mai FXXXM decat Roboti cu AI … 🙂

  ASTA ar DEMOLA Industria PROSTITUTIEI.

  Daca Roboata cu AI este BINE facut in TOATE Ascunzisurile, cu TOATE Detaliile lde la Femei VII, ar fi perfect.
  UNII prefera ROBOT … 🙂

 6. Sunt mall-uri cu parcare la parter fără pereți, fără uși. Sunt numai stâlpi care susțin mall-ul.
  În aceste parcări au voie mașinile cu GPL ?
  Câte sute de mii de butelii de aragaz se găsesc în bucătăriile românilor ?
  Astea nu sunt bombe cu ceas ? Ați găsit țeava pusă la mașinile cu GPL și bla, bla, bla…

 7. Nu am vazut masini pe GPL explodand dar am vazut zeci de masini electrice luand foc din senin!

 8. Ce tampenii.Am masini cu gpl(de fabrica,sau omologat,montat de firma profi) de 20 de ani.Nu am avut nici cel mai mic incident si nici nu am auzit ca altcineva sa fi avut.Am vazut tampenia asta cu interzicerea masinilor gpl in parcari subterane afisate la intrarea parcarilor,dar cred ca e o prostie si un abuz.

 9. Periculos nu este GPL
  Butelii cu gaz exista inclusiv cu GPL..

  Lucrurile se pot complica in cazul unui autoturism cu instalatia de alimentare pe gaz este o improvizatie prost facuta. Sau mententanta nefacuta sau daca o fi pute a cotetz de la scaparile de gaz.
  Nu este in mod necesar periculoasa unele scapari de gaze sunt si de la aragaz fara sa produca o flama sau explozie.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.