„România paralelă“

Dacă ar fi să ne luăm după viața politică, nu am avea nici un dram de liniște. Partidele, mai ales cele aflate la guvernare, „nasc“ teroare, ne îmbată cu furtuni de cuvinte, pun miere amară pe democrația pe care o vor adormită.

Ochii ne sunt „arși“ de vedeniile proletcultiste ale unui Toader, de nefireștile smiorcăieli copilărești ale echipei de lideri care produc discursuri televizate de o mare nebunie verbală, împrumutate din anii ’50. În tot acest timp aberant, preluat cu împrumut de la activiștii agramați ai comunismului primitiv, societatea „de jos“ a României normale își vede de firescul ei. Agricultura merge înainte, cu subvențiile europene; satele se dezvoltă, drumurile se asfaltează încet-încet, școlile sunt ici și colo modernizate, sistemul de cabluri TV cuprinde și toată zona rurală, internetul ajunge și în cătunele rătăcite în munți etc. Tinerii care nu pleacă în UE sau peste Ocean și care nu intră în categoria informaticienilor care concurează mapamondul se întorc la țară și devin fermieri, cu sprijin european. Cu alte cuvinte, o Românie „paralelă“ își vede de treabă, primește anual 4-5 miliarde de euro de la rudele din Apus, construiește case noi (chiar dacă unele sunt de prost gust), deschide muzee și trasee turistice. S-au înmulțit pensiunile rurale, au înflorit grădinile de legume (dacă nu au fost distruse de grindina recentă), au prins cheag afacerile locale și sunt scoase la lumină multe frumuseți tradiționale. Dincolo de toate, satele și orașele înfloresc cu ajutorul copiilor. Sportul captivează energia lor școlărească. Având, în urmă cu cinci ani, norocul de a intra în programele dezvoltate de fostul ministru al Sportului, celebra alergătoare internațională Gabriela Szabo, handbaliștii, voleibaliștii, atleții și practicanții altor șapte sporturi au ajuns campionii României.

Materialul integral pe editia digitala a cotidianul.ro

 

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Longin Popescu 65 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Dle Longin, Romania paralela este Romania securista reprezentata de locatarul alogen de la Cotroceni si de sefii tradatori ai institutiilor de forta!!! Limbajul lor reia sloganurile proletcultiste( crema „scriitorilor/filosofilor
    adulatori ai rezidentului de Securitate Basescu si ai clonei sale care incalca pe fata Constitutia!!!) Cred ca era
    cazul sa fiti mai precis pentru a impiedica orice confuzie…

  2. Eu zic sa se legalizeze activitatea securistilor.Ce tot stau ascunsi prin birourile di sediiile SRI, case conspirative,case de vacante si vile in Monaco?! Ce tot isi bat joc de tara asta stind la pinda zi si noapte in gasirea momentului de atac?!Din cauza lor Romania a ajuns de risul planetei.Sa iasa dracului din cotloane si sa-si legalizeze activitatea.Sa stie toata lumea de ce am ajuns asa cum am ajuns.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.