Românii în majoritate nu-l mai vor pe Băsescu, de ce nu pleacă?

Ar trebui lămurit din start sprijinul popular faţă de USL, dat de gol la referendum duminică – în mod amatoristic, politicianist, Băsescu a anunţat că USL a pierdut 10 la sută din votanţi faţă de alegerile locale din acest an (din 10 iunie). Victor Ponta a atras atenţia că, din contră, votul faţă de USL (confundat cu votul românilor veniţi la referendumul de demitere a lui Băsescu din 29 iulie) s-a dublat, în condiţiile în care electoratul PDL-UDMR a fost invitat să nu vină la vot: „USL a luat patru milioane şi ceva de voturi la locale, şi acum au fost opt milioane de voturi pentru demitere”… Adică USL se bucură de sprijin popular, în continuare, iar Băsescu e un preşedinte de ţară nelegitim (care până la alegerile parlamentare va îngropa PDL-UDMR), detestat de majoritatea electoratului român. Apropo: e condamnabil că USL a acceptat bătaia de joc a evidenţei Ministerului de Interne legată de eliberarea de CNP-uri, care ar acoperi peste 18,2 milioane de români cu drept de vot. E strigător la ceruri că suntem incapabili să avem o situaţie statistică reală a românilor cu drept de vot (care să aibă peste 18 ani). Nu mai departe la începutul acestui an, în urma recensământului de la finalul anului trecut, era anunţată cifra de 19,2 milioane de români şi ceva! La această cifră de 19,2 milioane şi ceva de români e exclus să fi avut 18,2 milioane şi ceva de români cu drept de vot (practic, n-am mai avea copii de până la 18 ani, care n-au drept de vot). La 19,2 milioane şi ceva de români, n-am mai avea, de fapt, decât vreo 16 milioane de români stabili cu drept de vot, ceea ce înseamnă că duminică, la referendum, a existat o majoritate de peste 55 la sută. Nu întâmplător, evazionist, Băsescu anunţa după referendum, oficial, că el îi reprezintă pe cei 22 de milioane de români (nu pe cele opt milioane care au votat pentru demiterea lui)! Cum e posibil să existe în scripte această diferenţă de 3 milioane de români? Ştim toţi că 3 milioane de români au părăsit România, ne putem lua adio de la ei; ei nu mai reprezintă România. Vinovat de această situaţie sunt exclusiv Ministerul de Externe şi Institutul Naţional de Statistică (e cel puţin curios că INS nu intervine în această discuţie, a susţinerii cifrei de 19,2 milioane şi ceva şi, pe cale de consecinţă, a cifrei reale a românilor cu drept de vot în 2012).

România intră într-o nouă fază a crizei politice, insuportabilă: cu Băsescu întors la Palatul Cotroceni (nelegitimat de voturi, răzbunător: ura citită pe faţa lui e devastatoare) şi cu un guvern USL susţinut de majoritatea românilor, legitimat şi de alegerile locale şi de referendum. Deja Băsescu a anunţat că premierul Ponta va trebui să răspundă imediat în faţa justiţiei, deoarece a provocat… lovitura de stat (care a inclus şi acest referendum, deşi Curtea Constituţională l-a aprobat). Dacă n-a reuşit cu plagiatul, acum Băsescu poate reuşi cu deschiderea unui dosar penal premierului Ponta pentru… suspendarea statului de drept, emiţând „acte normative” care au… decapitat România (să mă folosesc de vocabularul infracţional al lui Băsescu; el va trebui să răspundă la cercetarea penală pentru defăimare). Natural, Băsescu (demis la referendum, dacă ar fi aduse la zi scriptele la AEP) nu vrea să demisioneze. Sunt atât de revoltat de tot ce se întâmplă! Atâta lipsă de onoare din partea unui preşedinte de ţară (delegitimat pentru totdeauna la referendumul din 29 iulie) este compromiţătoare pentru România, în general. E tot mai limpede că mafia Băsescu-PDL nu poate fi smulsă din rădăcini (ea a infestat toate instituţiile-cheie în stat) şi aruncată la gunoi sau în puşcării, e susţinută de Uniunea Europeană şi de SUA – şi nu-mi vine să cred că s-a ajuns până aici! Personal, deşi ar fi total nedrept pentru electoratul majoritar care susţine USL, eu aş pune în braţe guvernarea, de mâine (imediat după ce Curtea Constituţională îl va readuce pe Băsescu în funcţie), lui Băsescu, UE şi SUA, să se spele pe cap cu ea, şi aş declanşa alegerile anticipate parlamentare. Fiindcă numai ele ar valida o majoritate parlamentară valabilă, care să nu mai fie atât de contestată, cum e aceea de acum, devenită inclusiv ţinta observatorilor externi (fiindcă n-are în spate voturile electoratului de azi, ci al celui din 2008). Populaţia „conştientă” a României a fost îmbolnăvită de acţiunile lui Băsescu-PDL, nu a mai rămas decât să ia USL măsuri radicale. Pentru cele 7,5 milioane de români protestatari, care au votat pentru demiterea lui Băsescu la referendum, duminică, întoarcerea lui Băsescu la Palatul Cotroceni e egală cu o lovitură de stat, dată împotriva suveranităţii reprezentate de majoritatea de la urne. Nu m-aş mira să avem de aici înainte mişcări sociale de stradă, pe fondul previzibilei subminări a Guvernului Ponta de către Băsescu şi ai lui, inclusiv de către UE şi SUA (ce interese oculte economice ascund ele?).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.