S-a dus până în Africa să-l întrebe de costul deplasărilor

Costul deplasărilor sale rămâne un mister. Președintele Klaus Iohannis  i-a răspuns unui jurnalist ajuns pe tărâm african, întrebat fiind de aceste cheltuieli, ”voi instrui Serviciul de presă să vă dea o informare conform legii”.

„Avem o nouă strategie față de Africa și ca să-i dau greutate, am planificat acest turneu în Africa, a mai susținut președintele.

Reporterul Libertatea a mers până în Capul Verde pentru a-l întreba pe Iohannis de ce refuză să facă publice costurile deplasărilor din străinătate 

”Prin acest turneu am repus România pe radarul african. Cred că românii apreciază, fiindcă mulți cunosc relațiile pe care le-am avut și cred că mulți își dau seama de potențialul enorm pe care îl reprezintă o relație bună între România și statele africane, între Uniunea Europeană și Africa.

Iar în ce privește cheltuielile, sigur că aceste lucruri vin cu niște cheltuieli, voi instrui Serviciul de presă să vă dea o informare conform legii”, a fost răspunsul Lui Iohannis.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

28 de Comentarii

 1. ..”voi instrui serviciul de presă…”adica rămâne cum am stabilit…

 2. A văzut cineva vreodată hoţ să recunoască furtul?

 3. ‘Radarul african’ nu va mai semnala nimic după sfărșitul vizitelor prelungite, doar îvătământul românesc ‘va căștiga’ cățiva studenți africani.

 4. LOVITURA DE STAT KGB/GRU/Comintern care a fost NATIONALIZATA in 22 decembrie 1989 pentru „LEGITIMAREA” ASASINILOR!!! Asaltul CC de catre ACOPERITII de grade inferioare nu poate fi considerat „act revolutionar”, sediul fiind impanat cu colonei, generali si
  militari in civil si uniforme care i-ar fi imobilizat pe loc, iar DIVERSIUNEA cu „fuga din serai” e de o claritate de cristal…
  Or fi stat pucistii si complotistii cu arma la picior doar-doar „popolul mamaligar” care tocmai il reconfirmase la Congr.XIV pe Dictatorul INTERNATIONALIST se va „revolta” la MITINGURILE din 21 si 22 organizate de EI, ASASINII, pentru A LE FILMA pe CASETE
  si da la TVR-CAPTIVA pe post de „revolutia intregului popor strans unit in fatza televizoarelor”? Toate INSCENARILE din Lagarul de CONCENTRARE COMUNIST au fost „revolutii cominterniste” si NU POPULARE…Neomarxismul e marxismul originar cu alti actori, dar cu ACEEASI IDEOLOGIE a REVOLUTIEI PERMANENTE pentru COMUNIZAREA/BOLSEVIZAREA MONDIALA fara TARI, FARA POPOARE, FARA RELIGII, FARA
  TRADITII, FARA NATIUNI, FARA BANI…Statul mai e necesar, ca in 1917, doar pana la instaurarea STATULUI MONDIAL din nebuloasa!

 5. a ajuns gazetaria sa faca programul presedintelui; Romania trebuie sa stea sub masa,cu Bulgaria eventual,nu mai au voie sa scoata nasul in lume

 6. Johannis trebuia sa mearga la gara cu tramvaiul ca sa ajunga cu trenul la Aeroport. De acolo lua avionul pana la cel mai apropiat port, de unde putea continua drumul folosind o corabie cu panze ( max. 3 luni pana la destinatie ).

 7. Cauza principala a involutiei rasei umane din ultimii 170 de ani o constituie MARXISMUL/BOLSEVISMUL. Darwin cu teoria lui tot mai controversata odata cu trecerea timpului, i-a prilejuit lui Marx sa-si fundamenteze ideologia criminala! De milioane de ani dispar speciile existente, in loc sa apara altele noi, asa cum se intampla si astazi. Ecosistemul este atat de fragil, incat cea mai mica vulnerabilitate a unei specii artrage in lant si disparitia altora. Un creier, de crocodil, de exemplu, nu o sa evolueze nici intr-un miliard de ani si cu atat mai putin aceasta specie in sine! Situatia din Romania poate fi inteleasa doar pornind de la adevarul ca aripa securist basista odata cu Restauratia, a reoficializat sistemul ceausist de constrangeri, sistem care sub Ilici Iliescu a functionat fara protocoluri, numai prin ordine date sefilor deplin conspirati ai parchetelor si magistratilor. Procurorii si judecatorii labili au fost lichidati,iar aceia cu sange rece asasin au fost promovati. Exemplul maiorului procuror Voinea devenit general peste noapte este edificator, la fel cazul colonelului judecator Popa care a fost sinucis cu concursul ilegalului Gelu Voican, varianta autohtona a asasinului sovietic Che Guevara. Pistolul mitraliera purtat la piept la lovitura de stat sta marturie vie, pentru vietile nevinovate secerate pentru Victoria…”revolutiei”!!!

 8. Datorita lui Johannis, in prezent 1 milion de romani stiu ce inseamna ,, Jo napot kivanok,, !
  Academia Maghiara de Stiinte din Budapesta ar trebui sa-i acorde titlul de ,,Profesor Emerit,, !!

 9. Romanul asta consuma,rahaturi,scandal.
  Jurnalisti adevarati nu prea avem.
  Tatoaica, Budeanca, L.Șandru,Garcea marii formatori de opinie.
  In Japonia si Korea despre tratate in domeniul cercetarii nucleare nu intereseaza. Avionul, a avut dormitor si duș taticule de parca nu puteau sa se spele la chiuveta si sa se rahateasca la punga.

 10. Pt. 12/57

  Colonelul judecator Gica Popa a murit la 1 martie 1990, exact la 66 zile si 6 ore de la moartea Ceausestilor !!

 11. Acest minunat presedinte „Hakuna matata”, omul fara griji se gandeste acum ca de craciun sa faca o vizita de stat si in Laponia, sa intareasca relatiile cu Mos Craciun.

 12. Tot pentru 12/57

  Au fost descoperite documente care arata ca tablitele pe care sta scris ,, Strada G- ral Vasile Milea,, au fost confectionate in NOEMBRIE 1989 !!

 13. La muzeul Brukenthal din Sibiu a fost lansat parfumul ,,Brukenthal,, !
  Prin comparatie , celelalte parfumuri…par fumuri !!

 14. Raluca Turcan e foarte vocala ! Ar trebui sa o cheme ,,Raluca TUCAN,, deoarece nu stie sa faca ,,ciocu mic,,
  Pentru a degusta poanta, vezi pe google cum arata un TUCAN.

 15. Moneda tarii africane Botswana se numeste …p.ula !
  Un p.ula ,egal o,34 bani.
  Oare cati ,,p.ula.. o fi costat excursia lui Johannis in Africa ?
  Si nici n-a fost prin Botswana, sau macar in Africa de Sud, la …Johannisburg !

 16. Culmea acum nu mai blochează ci șterg mesajele /comentariile care nu convin regimului mercenarului Iohanis și acoliților sai vanzatori de tara păstoriti de stăpânii lor externi !
  Astfel aceștia fac ce vor cu România și cetățenii vor afla din presa străină ca au dublat suma de 160 miliarde de euro cu care ne-au îndatorat tara, datorii care sunt practic imposibil de achitat în condițiile în care noi nu producem mai nimic, datorii ce vor rămâne în spatele urmașilor noștrii !!

 17. Bun, o sa avem import masiv de specialisti africani sa ne aliniem vestului in efortul distrugerii totale a societatii europene, pentru metisaj, bun, bunut, de prasila ….primitiv country.

 18. „Prin acest turneu am repus România pe radarul african” … poti fi sigur ca, datorita politicii externe imbecile pe care ai dus-o atitia ani, impreuna cu trepadusii din jur, ai pus Romania nu numai pe radarul african, ci si pe cel rusesc … Ceea ce e putin, doar putin, mai nasol …

 19. Africa are 30 milioane kmp si 1,2 miliarde locuitori !
  Cine are urechi de auzit, sa auda ; cine are ochelari de vedere, sa citeasca !

 20. Din punctul meu de vedere, nu exista alta atitudine mai corectă, e super acțiunea „la apa cu prostii, sa ii spălăm infractorii”, e impecabila manifestare cu tablourile băgate in balta! Umilință la cote maxime marca musulmani pentru famiglia plavan de lux mincinos.

 21. Trebuie sa facem totul pentru a imbunatati relatiile cu Africa !
  Sa luptam cu sabii de otzel ,si de ea si de el !
  La fel !

 22. Daca nu se ducea in Africa, nu sculau astia din UE JAI-ul si intrarea Romaniei in Shanghan

 23. Iar serviciul de presa o sa spuna ca cheltuielile sunt la secret, asa cum si Joha recunoscuse acum ceva vreme cand s-a pus aceeasi problema undeva, prin republica Moldova. Acum insa a dat cu ceata, lasand lumea sa creada ca cifrele se vor afla, insa conform legii (injuste), cifrele sunt la secret.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.