Samsung, suspectată că exploatează copii în fabricile sale

Child Labor Watch, o organizaţie non-guvernamentală cu sediul la New York, a afirmat într-un studiu recent că cei de la Samsung, în centrele lor de producţie din China, angajează copii cu bună ştiinţă, transmite Realitatea.net, citând playtech.ro. Mai mult decât atât, partea de exploatare intră în ecuaţie când respectivii copii sunt ţinuţi 11 ore la muncă fără a fi plătiţi ore suplimentare.

Este foarte greu să demonstrezi utilizarea de minori într-o fabrică asiatică, în contextul în care de multe ori se minte în formalităţile de angajare. Este şi mai greu când vine vorba de ţinerea respectivelor persoane în uzină pentru mai mult de opt ore fără nici un fel de compensare financiară.

Tocmai pentru că este dificl, dacă nu imposibil, să demonstrezi acele practici, Samsung neagă cu vehemenţă acuzele. Pentru că pot avea însă repercusiuni foarte grave asupra parteneriatelor de distribuţe obţinute în SUA, vizavi de acele dezvăluiri, gigantul sud coreean promite că va cerceta urgent dacă este vreo urmă de adevăr în respectivele acuze.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.