Șarapova și-a aflat pedeapsa

Jucătoarea de tenis rusă Maria Șarapova a fost suspendată doi ani pentru dopaj, a anunțat miercuri Federația internațională de tenis (ITF).

Suspendarea acesteia începe din ianuarie 2016, data când a fost prinsă dopată cu meldonium la Australian Open.

Rusoaica nu va putea deci să joace în circuitul feminin până în ianuarie 2018.

Șarapova poate face însă apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv pentru o diminuare a acestei suspendări. De altfel, sportiva din Rusia a și anunțat pe pagina sa de Facebook că va depune apel împotriva acestei decizii la Tribunalul de arbitraj al sportului (TAS) de la Lausanne.

Maria Șarapova fusese inclusă în echipa Rusiei pentru Jocurile Olimpice.

În luna martie a acestui an jucătoarea rusă a anunțat că a fost testată pozitiv la meldonium, o substanţă care a fost inclusă pe lista produselor interzise de Agenţia Mondială Antidoping (AMA) începând cu data de 1 ianuarie 2016.

Șarapova a susţinut că a utilizat meldonium la recomandarea medicilor, în ultimii zece ani, fără să ştie însă că produsul a fost interzis între timp.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sebastian Lazar 1128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.