Scandalul dronei: „Dacă preşedintele ţării spune asta, eu cred”

Klaus Iohannis l-a primit la Cincu pe prim-ministrul Marelui Ducat al Luxemburgului, Xavier Bettel.

„Nu a existat nicio piesă şi nicio dronă şi nicio altă parte a unui dispozitiv care a ajuns în România”, a afirmat Klaus Iohannis la conferința de presă comună.

„Dacă preşedintele ţării spune asta, eu cred”, a spus la rândul său premierul luxemburghez Xavier Bettel.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a infirmat, luni, „în mod categoric” informaţiile din spaţiul public cu privire la o „aşa-zisă situaţie apărută în cursul nopţii de duminică spre luni, în care drone ruseşti ar fi căzut pe teritoriul naţional al României”.

MApN subliniază că structurile cu responsabilităţi ale Ministerului Apărării Naţionale „au monitorizat în timp real situaţia generată de atacurile ruseşti executate cu drone, atât în cursul nopţii trecute, cât şi sâmbătă spre duminică, asupra infrastructurii din proximitatea porturilor ucrainene de la Dunăre”.

„Împreună cu aliaţii vom întări pe mai departe structurile NATO de pe teritoriul României. Grupul de Luptă de la Cincu constituie nucleul acestei construcţii aliate”, a mai spus şeful statului.

El a adăugat că România va susţine Ucraina „atâta timp cât este nevoie”.

”Găzduirea hub-ului pentru instruirea piloţilor de avioane F-16, inclusiv ucraineni, reprezintă un exemplu clar al acestui angajament”, a spus preşedintele.

Iohannis s-a adresat și militarilor care fac parte din Grupul de luptă NATO din România.

„Dumneavoastră ştiţi mai bine decât oricine că împreună suntem mai puternici! Prin activitatea pe care o desfăşuraţi, alături de militarii români, sunt convins că veţi creşte nivelul de interoperabilitate şi, astfel, eficienţa acţiunii noastre comune. Vă doresc succes în misiunile pe care le veţi desfăşura în România! Domnule Prim-ministru Bettel, dragă Xavier, vă mulţumesc încă o dată!”, a mai spus preşedintele în discurs.

Din delegaţia luxemburgheză face parte şi viceprim-ministrul şi ministrul Apărării, Francois Bausch.

Grupul de Luptă este format din aproximativ 1000 de militari francezi, olandezi, belgieni şi luxemburghezi. Naţiunea-cadru este Franţa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

13 Comentarii

 1. Da…alogenii paraziti, iudeomasonii…impreuna sant mai puternici impotriva noastra pentru a-i apara pe straini de noi. Ca-n colonii(Petre Tutea)

 2. Va dati seama cu ce mare putere se intalneste acest NEONAZIST? Cu reprezentanti ai LUXEMBURGULUI.El a fost acasa la SIBIU si a facut o excursie pana la CINCU,ca doar nu este departe.Pana nu scapam de acesti ALOGENI din fruntea tarii,nu vom progresa.Daca CEAUSESCU ne promovase in toata lumea si eram cunoscuti,acesti TRADATORI veniti la putere dupa LOVITURA DE STAT din 1989,au pus umar de la umar si ne-au dus in SCLAVAGISM.

 3. Mercenarii neonazisti occidentali sunt gata de actiune… Ii imbraca NATO in uniforme ucrainene si apoi propaganda o sa trambiteze despre „geniile” ucrainene care au invatat in 2-3 saptamani sa zboare cu F-16 ! Prin astfel de actiuni vom deveni sigur tinte pentru rusi ! In afara de „pregatirea tehnica” F-16 vor decola de pe aeroporturile romanesti, dar nu avem voie sa stim…
  Slava Z !

 4. „Speranța moare ultima”. Și cam ce credeți că ar putea spune utilizând limbajul de lemn actual folosit de autorități. Oricum nu-i crede nimeni.

 5. La ora actuala, ministrul apararii din Romania e reper de bascalie pentru ukraineeni, ??? citez: „daca a cazut, bine ca a cazut, nu e nicio problema”!??? e raspunsul ministrului roman, dar bascalia e si sosoaca ca bomba cazatoare care distruge gpl-ul rus.

 6. Or fi reparat podul ăla să nu ne cadă președintele ? Ce ne-am face fără el?

 7. Cine a ajuns sa conducă și sa dea ordine unor militari: un caraghios care când a fost primarul Sibiului a detestat armata spunând ca el doar nasturi a învățat sa coasa în armata(normal ca mutu’ a fost la trs.,(constructii. linii cablu și cara bobine și cosea nasturi) și un luxemburghez căsătorit cu o mireasa cu coa.ie. Triste vremuri…

 8. …ce comic!…marele ducat are 400 de soldati, toata armata…noi si cu ei suntem o forta, cred ca putin tremura deja…

 9. —–1000 de natoiști!!!! SIGUR 950 SUNT RELOCAȚII CARE AU TULIT-O DEJA DIN NIGER-NIAMEY! …CE TE PUI CU NIGERIENII NERVOȘI, mai bine lugu-lugu-n PROTECTORAT! CĂ DE-O FI CAZUL ȘI DE AICI O TULIM —POATE-N AFGANISTAN–HA–HA!

 10. Dar de soarta României și a romanilor când se ocupa musiu.w. iohha sau a uitat ca este președintele țării în care locuiesc romanii. Nu are timp decât sa își plimbe muierea când pe afara când prin tara. Pentru asta ia paralele țării.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.