Scrisoare deschisă adresată președintelui României, Klaus Iohannis

Domnule președinte,

Vă scriu în calitate de cetățean român și de cetățean european care își respectă obligațiile față de statul de drept, din dorința de a trăi în siguranță, într-o lume în care justiția este înfăptuită corect, în spiritul și în litera legii. Și, în consecință, solicit ca instituțiile statului de drept să își respecte cu aceeași strictețe obligațiile față de mine, ca și față de orice alt cetățean român.

Vă scriu acum, când sunteți în plin exercițiu al demnității de șef al statului român, despre acțiunile domnului Klaus Iohannis, în dublă calitate de primar al Municipiului Sibiu și de președinte al Forumului Democrat al Germanilor din România, pe care sper să le vedeți într-o altă lumină de la înălțimea funcției de președinte al României. Al cărui rol fundamental este de a apăra interesele statului și ale cetățenilor români mai presus de orice. Prin mecanismele fundamentale ale democrației, garantând independența justiției, așa cum ați declarat și susținut în repetate rânduri.

Vă scriu pentru a vă informa că mecanismele statului de drept au fost grav alterate când FDGR, cu președinte Klaus Iohannis, a dat în judecată Primăria Municipiului Sibiu, reprezentată de primarul Klaus Iohannis, cu scopul de a solicita calitatea de „succesor al titlului de Grup Etnic German“ a FDGR și, ulterior, restituirea patrimoniului acestei organizații dizolvate pentru caracterul său prohitlerist, la solicitarea expresă a Puterilor Aliate, prin tratatele de pace la care România este parte.

În același timp, doresc să menționez că afirmația de mai sus nu este doar opinia mea personală, ci o concluzie impecabil argumentată în termenii dreptului public, de specialiști internaționali cu o excelentă reputație în acest domeniu de expertiză.

Aceeași concluzie este împărtășită de Ministerul Public, pe care dumneavoastră îl apărați și susțineți acum, acordându-i girul de încredere al instituției prezidențiale, care a atacat în 2010 decizia prin care instanța a acordat FDGR calitatea de succesor în toate drepturile al GEG, argumentând că (citez) „instituțiile statului pârâte în cauză (Municipiul Sibiu și Consiliul Local al Municipiului Sibiu) au fost apărate cu rea-credință în cursul judecării cauzei, fiind reprezentate de aceeași persoană, Klaus Werner lohannis, primarul Municipiului Sibiu, care are și calitatea de președinte al FDGR“.

Mai mult decât atât, Ministerul Public a constatat că statul român, pe care îl reprezentați acum la cel mai înalt nivel, nu a fost apărat în cursul judecării cauzei, când această sarcină îi revenea primarului Klaus Iohannis.

Și mai grav decât atât, Ministerul Public a arătat că sentința atacată este criticabilă și pentru faptul că a fost dată cu încălcarea Convenției de Armistițiu încheiate în 1944, între România, pe de o parte, și Puterile Aliate, cu ocazia încheierii războiului.

Prin această convenție, menționează chiar procurorii, statul român se obliga, la art. 15, să dizolve imediat toate organizațiile prohitleriste de tip fascist aflate pe teritoriul românesc, GEG fiind desființat ca efect direct al Convenției. Prin urmare, se arată în cererea de revizuire, „FDGR nu ar putea fi declarat continuatorul unei organizații prohitleriste de tip fascist, desființată în mod legal, fără a se încălca actele normative menționate mai sus și aflate și în prezent în vigoare“.

La acel moment, stimate domnule președinte al României, ați solicitat, în dubla calitate de reprezentant al statului român, ca primar al Sibiului, și de președinte al FDGR, respingerea cererii de revizuire înaintate de Parchet, invocând excepția tardivității și excepția inadmisibilității, respectiv respingerea acțiunii ca nefondată.

Instanța v-a dat satisfacție, închizând ochii la toate argumentele Parchetului. Care ar fi spulberat excepția tardivității în orice stat de drept din lume. Pentru că, într-un stat de drept în care justiția este independentă, instanța nu ar fi acceptat excepția tardivității într-o chestiune juridică ce ține de încălcarea tratatelor de pace (în vigoare) la care România este parte.

V-am comunicat toate aceste lucruri cu speranța că acum, din perspectiva de șef al statului român, veți avea o cu totul altă poziție în calitate de apărător al statului de drept decât din calitatea de reprezentant al statului ca primar al Sibiului sau din calitatea de reprezentant al FDGR. Și că veți găsi o soluție mult mai viabilă pentru a apăra în mod egal interesele cetățenilor români, indiferent de etnie, cu respectarea tratatelor de pace și a obligațiilor externe pe care România și le-a asumat prin acestea.

Cu deosebit respect,

Radu-Eugen Golban

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 12
Radu Golban 87 Articole
Author

24 de Comentarii

 1. Scrisoare publica catre Presedintele Romaniei: SUCCES, Dle Presedinte Johannis in lupta cu „paralelii” Dragnea si Tariceanu si acolitii lor penali!!
  DNA NU uita, noi suntem de partea ta, Dragnea si Tariceanu la Jilava!

  • editat care a scris scrisoarea este multumit ca este condus de infractori si hoti care isi permit sa iasa din tara cand vor cu toti banii furati poporului roman

 2. Il chinuie talentul si pe asta,mai ceva ca pe noi!Iar o luam cu FDGR,cu Iohannis,cu Kovesi, si alte ciorbe reincalzite, si cei care au afaceri pe PFA se duc de rapa cu noul cod fiscal, dar nu va pasa …Tot ii dati inainte cu aiurelile unuia sau altuia..bateti apa in piua cat e ziulica de lunga …

  • Nu stiam ca bulibasii/bulibastenii sunt PFA. Multam da informatie, domnu’ doctor!

  • @Zăpadă :e greu cu limba romana?la Sputnik unde va tin limbile,rusofonule?Tu esti ERATA…

  • Am vrut să scriu că vorbește cu un dulap … , domnule Ion Ionescu din Plop … ! Și dacă tot te-a măncat șoriciul invocănd cunoașterea limbii romăne , de ce o violezi ( pe limba romănă ) , și nu utilizezi după semnul întrebării , literă mare … ? Mare impostor … ești … ! Probabil ești căzut în cap … din plop … !?

  • @Zapada; ca orice prost de postac rus care face pe romanul,utilizezi un program de diacritice,sa pari cat mai educat !Paşol na turbinca,vidma…

  • Ionescule căzut în cap din plop , văd că te măndrești cu faptul că ești prot ( idiot ) occidental și nu rus , și asta conform bancului cu logica milițianului care a concluzionat că dacă nu ai acvariu , ești homosexual … ! Observ că după mintea ta zdruncinată , redacția Cotidianului , din punct de vedere tehnic utilizează un ,, program de diacritice ” rusesc … ! Ți-am spus că ești un impostor abject … , ce cauți printre cititorii unei publicații ce utilizezază tehnici rusești !? Vrei să ne convingi cu orice preț că ești căzut în cap ? Nu e nevoie … , puți a meltean chiar dacă te ascunzi în plop … ! Cu tupeul de bocanc sovietic , nu rusesc , jignești pe cei care au fost la școală la vremea potrivită , și nu au stat ascunși în plop …

 3. bine ma, crezi ca daca pui 3 comentarii cu trei nume diferite o sa te credem mai multi… tot inainte securisti!

  • Sargent , ceea ce faci tu nu arunca in carca altora , esentialul este ca Silviu Manastire , profesorul Scurtu si Golban au pierdut procesul si acum se refuleaza in scrisori ce nici macar nu trebuiesc deschise . Vorbe , taica , vorbe , nimic negru pe alb !

  • @Segent: mai papasha, crezi ca numai postacii transnistreni au voie sa isi arunce dejectiile pe Cotidianul?Pungasilor pugaciovisti!

  • @ Str Manoilov nr 10—-Locuiti in apropierea numarului 42 ? S-ar putea sa va intalniti cu ” Sargent „prin Parcul Kirov sau la intersectia strazilor Manoilov cu Karl Marx , surprinde diferenta de opinii la o distanta asa apropiata . Transnistria inseamna ca e angajata ferm pe drumul democratiei daca exista o asemenea varietate de opinii , pe cand cererea de aderare in spatiul Schengen ?

  • @Pasi luminosi: mai curand cu Valerii Ghebos,prin parcul Pobeda, postacii sunt neica nimeni,amarati fara viitor!

 4. Prostia vorbește despre baliverne, inconștiența despre cătușe,impertinența despre dictatură, ignoranța despre lozinci, semidocții despre cultură, limbuții despre libidinoși, #rezist despre dictatură și inchiziție.

 5. …măi Golbane…știe măi…crezi că nu știe ? …se „face” că nu înțelege…dar fi „liniștit”…rămâne ca-n tren !

 6. Jos Tăriceanu și Dragnea și PSD-ul și ALDE și … toți … , din cauza lor , Mălai Mare nu a fost invitat la reuniunea informală cu 12 lideri europeni programată înainte de summitul informal al Consiliului European … !

 7. ba klaus, ai pus-o! eu ti-am spus si daca vrei iti repet: Colectiv, case furate si bani insusiti ilegal, patrimoniul GEG! ani multi, multi de tot! mai du-te….

 8. In deal la Cotoceni „afara ploua”, iar locatarul a plecat deja pe partie – e weekend si moment de vizita la familie.

 9. Adevarul trebuie spus indiferent de consecinte! Din cate am aflat, primul care a fost de acord sa se cedeze FDGR mostenirea fostului partid nazist din perioada interbelica este fostul Prim Minstru Adrian Nastase in urma presiunilor facute de Germania care s-ar fi opus altfel primirii Romaniei in UE.Deci, Helmuth Kohl, Gerhatdt Sckroder si Angela Merkel au girat presinile statului german asupra Romaniei sa cedeze patrimoniul fostului partid hitlerist catre partidul condus de Klau Johannis.

  • Vezi Gherghinoiu cum te apropii de adevar? Presiunile au fost ale STAZI/KGB receptate de nomenclaturistul comunist
   Nastase! Ma refer la BeNeDe-ul bolsevizat de la infiintarea sa de catre hitleristul-bolsevic Gehlen. Toate drumurile
   duc la Hitler, via Moscova!!! Insii de care faci vorbire: primul gorbaciovist, al doilea si a treia rasputinisti…
   A treia l-a „matrasit” pe primul la ordinul lui Rasputin care-l matrasise pe Eltin dupa ce-l ajutase sa-l matraseasca
   pe Gorbi. Al doilea a fost instalat de Rasputin care dupa ce l-a inlocuit cu Engie, l-a bagat in toate consiliile de
   administratie a companiilor…sovietice, pe care le inzestrase cu contracte cat a fost la butoane!

 10. Cetățean român nu este o calitate ci un statut social de sclav , ruman ,iobag . Romania nu e tara noastra ci numele unei Corporatii romane fictive , corporatie posesiune a Vaticanului . Teritoriul nostru soveran este Dacia Valahia . Iohanis este CEO al corporatiei ROMANIA nu conducatorul valahilor .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.