Scurgeri de gaz la tren

Pompierii constănțeni au izolat, miercuri, zona gării din comuna Saligny, județul Constanța, după ce au fost semnalate scurgeri de gaze la un tren staționat, care are în componență 40 de vagoane pline cu GPL, transmite corespondentul Mediafax.

Trenul are în componență 40 de vagoane pline cu gaz petrolier lichefiat, iar pompierii militari au fost solicitați să asigure măsurile de prevenire a incendiilor până când specialiștii remediază defecțiunea.

Problemele au fost semnalate doar la unul din cele 40 de vagoane, fiind pierderi de gaz de la vana de descărcare.
La fața locului s-au deplasat două autospecialele de la Detașamentul de pompieri Cernavodă – în total nouă subofițeri, dar și o ambulanta SMURD, cu trei subofițeri. Pompierii militari au izolat zona și așteaptă ca echipa specializată a operatorului economic care deține gazul sa remedieze defecțiunea.

Potrivit CFR Călători, patru trenuri sunt afectate.
”Începând cu ora 8.30, ISU interzice circulația trenurilor de pasageri între Cernavodă Pod și Medgidia, ca urmare a unor scurgeri de gaz lichefiat (GPL) la un vagon de marfă în zona Saligny. Este afectată circulația următoarelor trenuri: IR 1581 București – Constanța, IR 1580 Constanța – București, IR 1822 Arad – Constanța, R 8202 Constanța – Buzău. CFR Călători va relua circulația imediat ce ISU va permite acest lucru”, arată sursa citată.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*