Se întâmplă și altfel: Eroul este un deținut!

Un deţinut de la Penitenciarul Rahova care primise o permisie de ieşire din închisoare pentru 24 de ore a fost rănit după ce, în tramvaiul cu care mergea acasă, a observat un bărbat care încerca să fure telefonul unei femei, din poşetă. Deţinutul le-a atras atenţia celor doi, iar bărbatul respectiv l-a tăiat la cap şi la o ureche pe deținut.

Reprezentanţii Penitenciarului Rahova precizează, referindu-se la acest caz, că un deţinut care execută în regim închis o pedeapsă cu închisoarea în Penitenciarului Bucureşti Rahova a beneficiat de o recompensă cu permisiunea de ieşire din penitenciar pentru o perioadă de 24 de ore, de miercuri de la ora 10.00, până joi, la ora 10.00.

În jurul orei 10.40, în timp ce se deplasa către domiciliul declarat, cu tramvaiul 32, a observat un bărbat care încerca să sustragă un telefon mobil din geanta unei femei aflată în imediata apropiere.

Deținutul i-a atras atenţia victimei, precum şi bărbatului care urma probabil să comită o infracţiune, iar acesta din urmă a devenit agresiv, l-a lovit cu un obiect contondent şi ascuţit şi i-a provocat o plagă tăiată la nivelul capului şi al urechii stângi.

Călătorii au apelat Serviciul unic de urgenţă, iar acolo a ajuns un echipaj de poliţie al Secţiei 18. Deţinutul a fost preluat de escorta penitenciarului urmând fi prezentat pentru investigaţii medicale de specialitate şi IML.

Cazul a fost preluat de către Secţia 18 Poliţie urmând a se efectua cercetări specifice.

„Administraţia penitenciarului urmăreşte evoluţia stării de sănătate, persoana condamnată fiind internată într-un spital din reţeaua Ministerului Sănătăţii. De asemenea, mulţumim public persoanei în cauză care, prin conduita sa, a manifestat simţ civic, responsabilitate şi o atitudine activă împotriva unor acţiuni antisociale”, se arată într-un comunicat al Penitenciarului Rahova.

Agresorul deținutului a fost reținut.

„Agresorul a fost condus la Sediul Secției 18 de Polție pentru audieri, iar în baza probatoriului administrat, a fost dispusă reținerea sa, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, urmând a fi pezentat magistraților”, arată reprezentații Poliției Capitale, într-un punct de vedere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

6 Comentarii

  1. A fost un aranjament al detinutului cu un amic,sa ii scada din pedeapsa !Dar pana se prind romanii de smecheriile astea,dureaza…

    • Pt Billy boy Pai asa putem spune si despre recidivistul cu acea crima de la medias sau de unde o fi fost. Chiar nu am exclus varianta unui aranjament nici acolo. Prea mult s-a mediatizat subiectul, prea batator la ochi a fost plus ca a lovit exact unde au vrut #rezist si anume in recursul compensatoriu si in Toader. Nu crezi?????

    • Doar atat de inteligent esti tu incat sa crezi ca cineva oricine ar fi chiar si tu ar face o inscanare in care ar putea fi acuzat de vatamare corporala chiar si tentativa de crima ca sa intri ca prostu in parnaie numai ca existe posibilitatea teoretica ca sa mai scada celuilalt din pedeapsa. Asadar logica ta e aberanta,stupida si ireala.Tie iti place sa joci rolul unuia spalat pe creier care nu poate nici macar sa judece singur?

    • @Giany:dupa postarea ta, imi dau seama cata dreptate am!Este o INSCENARE ca la carte,baietii au mintea odihnita !Pana nu il prind pe hot,sa dovedeasca ca erau rude sau se cunosteau,nu puteti decat manca cu lingura…De altfel sa crezi ca ” exact cand trebuia „se afla puscariasul in tramvaiul cu hotul,in nisa de 24 de ore, arata din partea ta ca „joci rolul unuia spalat pe creier care nu poate nici macar sa judece singur”hai pa !

  2. Am asistat fiind în delegație în Bucureșți la o scenă similară. Un domn care sedea pe scaun i-a atras atenția unei doamne în picioare că persoana din spate ei îi golește poșeta. Alt individ care sedea în spatele domnului care a atras atenția s-a ridicat l-a taiat acestuia obrazul cu o lamă, după care hoțul și agresorul s-au bulucit spre ușă. Troleul a oprit în stație, cei doi au coborât, ușile s-au închis și troleul a plecat. Domnul sâritor, desfigurat încerca să-și oprească sângararea cu o batistă sub privirile călatorilor tăcuți și speriați. Afacerea e veche și prietenoasă probabil cu sucesoarea miliției. În New Yorkul anilor 70 un barbat jefuit de mai mute ori în metro și-a luat pistol, și la o nouă tentativă a unui tânâr de 17 ani l-a împușcat mortal. A fost condamnat la 2 ani închisoare cu toată susținerea opiniei publice pe motivul ca “nu-i voie să-ți faci singur dreptate”!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.