Șefii Tel Drum, la DNA

Update Petre Pitiș, directorul general al societății Tel Drum, și Florea Neda, fost director al aceleași societăți, s-au prezentat vineri la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a fi audiați de procurori într-un dosar în care se investighează fapte de corupție.

Directorii Tel Drum au fost audiaţi într-un dosar privind obţinerea ilegală de fonduri europene în cazul achiziţionării unei staţii de asfaltare, a declarat vineri, la ieşirea de la DNA, avocatul Gheorghe Corbeanca, apărătorul lui Florea Neda.

„Este vorba despre un proiect privind instalaţia de asfaltare. Se presupune că firma de la care Tel Drum a cumpărat-o cu 12 milioane de lei a fost achiziţionată cu 8 milioane de o altă firmă. Faptele s-au petrecut în 2015”, a declarat avocatul.

Potrivit avocatului, Florea Neda nu a dat declaraţii şi i s-a pus sechestru pe bunuri.

„El era atunci director adjunct al Tel Drum. DNA susţine că ar fi fost un aranjament şi că de ce nu a cumpărat instalaţia Tel Drum direct de la producător. Dar producătorul nu a participat la licitaţie. Nu avea de unde să cumpere”, a susţinut el.

Întrebat dacă există numele lui Liviu Dragnea în dosar, avocatul a spus: „Nu ştiu să apară în dosar numele lui Liviu Dragnea”.

La audieri era așteptat vineri şi Mircea Vişan, director în cadrul Tel Drum.

Recomanda