„Dizgrațiatul” și-a dat demisia. Vine Grindeanu?

Președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Comunicațiilor (ANCOM), Adrian Diță, și-a dat vineri demisia din această funcție.

Adrian Diță a fost numit de guvernarea PSD -ALDE ca președinte al ANCOM pe data de 11 mai, fiind votat de plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor cu 236 de voturi „pentru” şi 10 voturi „împotrivă”. Diță a căzut însă în dizgrația Puterii după ce l-a votat, dar și a opoziției.

Marți, 16 octombrie, Diță a fost acuzat, în ședința comună a Comisiei economice din Senat și Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților, de reorganizare „abuzivă” a instituției.

„Am decis ca ordonanța ANCOM, care săptămâna viitoare intră la comisie, o modificăm și vom introduce și prevederea prin care președintele ANCOM să poată fi revocat din funcție de către Parlament. Asta este calea cea mai simplă. Aici opinia este unanimă în a respinge managementul domnului Diță. Apoi ne vom întâlni din nou comisiile din Camera Deputaților și Senat și vom propune plenului comun decizia de revocare din funcție a domnului Diță”, declara marți președintele Comisiei economice a Senatului, Daniel Zamfir, după audierea șefului ANCOM.

La rândul său Cătălin Drulă (USR), președintele Comisiei pentru tehnologie, a declarat pentru presă: „Mai mulți membri din Comisia pentru tehnologia informațiilor și comunicații din Camera Deputaților i-au cerut în repetate rânduri demisia lui Adrian Diță, susținând că a destructurat ANCOM și că a dat afară mai mulți profesioniști”.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus marti, la Parlament, că este de acord cu schimbarea șefului ANCOM la doar cinci luni de la numire și nu a negat că la șefia instituției ar putea fi numit fostul premier Sorin Grindeanu.
Pe 12 octombrie, Eduard Lucian Lovin şi Bogdan Cristian Iana au fost numiţi vicepreşedinţi ai ANCOM, prin Hotărâre a Parlamentului.

Guvernul Grindeanu a modificat, pe 27 aprilie, prin ordonanță de urgență, legea de funcționare a ANCOM, autoritate care reglementează piața de 4 miliarde de euro a telecomunicațiilor, astfel că numirea președintelui și vicepreședintilor acestei instituții se face acum de către plenul reunit al Parlamentului, la propunerea Guvernului.

Înainte de aprobarea acestei ordonanțe, conducerea ANCOM era numită de către președintele României, la propunerea Guvernului.

Adrian Diţă a fost director de Public Affairs la Telekom România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

7 Comentarii

  1. ” Buna tara , rea croiala / Mama ei de randuiala / VIN AI NOSTRI , PLEACA AI NOSTRI / Noi ramanem tot ca prostii / Ne promit marea cu sarea / Si conduc aiurea tara …..Vin ai nostri , pleaca ai nostri / Noi ramanem tot ca prostii / Aia hoti , astia hoti / Mama lor la toti !”

    • Asa este. Haideti cu totii sa ne refugiem in codru si sa cantam doine de jale la fluier. Lupta cu raul nu este pentru romani. Caracteristica noastra este lasitatea si bocitul prin doine de jale. Ale neamuri ar pune mana pe par si ar starpi daunatorii, iar starpi chiar si cu mainile goale, cu unghiile si dintii, dar noi nu putem, ii lasam sa ne calce in picioare si bocim sau ne tanguim la schimb.

    • Vine „profesionistul” Grindeanu!
      DEMIS de Dragnea pentru ca NU a fost in stare sa duca la indeplinire maretul Program de guvernare, dupa zisele liderului suprem si penal al PSD!!!

    • @Suciu> O realitate extrem de crudă dar Adevărată! Iar în afara bocitului şi a laşităţii ar mai fi bancurile- pt supravieţuire şi fructele ,,lichefiate” duse mereu supt nas- ca să ,,ne simtem bine”.

  2. „a dat afară mai mulți profesioniști”.??!!
    Asta-i o gluma, eu inteleg ca individul a facut schimbari, punandu-si „oamenii lui”, NU oamenii pe care ii dorea Partidul conducator, adica acea clientela politica ce colcaie in TOATA Institutiile statului!
    A-propos, exista „profesionsiti” la ANCOM, NU si-a bagat politicul clientela acolo, ca peste tot?!
    NU cred.

    • la aceste institutii lupta cea mare nu e intre partide neaparat
      este intre firmele de pe piata care sunt afectate de decizia acestor institutii

  3. O fi dat afara ”profesionistii” aia securisti ce erau infiltrati-detasati si la ANAF,de Noua Secu.Nu puteau ramane chiar cei mai mari patrioti fara sursa de hotie,asa ca le-au pregatit iar terenul de actiune.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.