Sesizarea Cotidianul către Parchetul General, la destinație

Parchetul general a primit Sesizarea și copia documentelor care conțin tabele ale  confiscărilor  de case, bunuri și bani de la evreii din România în anul 1940.
Bunurile au fost preluate pentru Grupul Etnic German (GEG), ORGANIZAȚIE FASCISTĂ Interzisă. Printr-o sentința definitiva din  2007 FDGR Sibiu a devenit succesor de drept al Grupului Etnic German în România.
Luni, 27 noiembrie a.c., am trimis cu Poșta Română o sesizare către Parchetul de pe lîngă ÎCCJ privitoare la revizuirea hotărîrii judecătorești care constată succesiunea FGDR Sibiu față de Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe), organizație fascistă interzisă. Am atașat și 103 pagini de documente care probează implicarea Grupului Etnic German în confiscarea a sute de case, proprietăți și bunuri evreiești din România în perioada Războiului. Documentele nu au fost prezentate și dezbătute la data procesului.

Publicăm mai jos conținutul sesizării înaintate către parchet.    

  SESIZARE

 Către:

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justiție,

B-dul Libertății nr. 14, sector 5, București

 Spre informare:

Primăria Municipiului Sibiu și FDGR Sibiu

Subsemnatul, Cornel Nistorescu, domiciliat în București (….) în calitate de administrator și director al ziarului „Cotidianul”, editat de societatea Casa Serafim S.R.L., înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/6262/2005, formulez următoarea

SESIZARE

către Parchetul de pe lângă ICCJ, însoțită de copii după documentele primite prin e-mail la data de 13.11 2023, (103 pagini, inclusiv o copie după Raportul Richter) imediat după apariția unui articol al subsemnatului publicat în data de 11.11.2023 în Ziarul Cotidianul, prin care am dorit să aduc la cunoștința publicului aspectele de interes public menționate mai jos.

Ulterior primirii acestora, le-am publicat parțial în Ziarul Cotidianul în articolul din data de 18 noiembrie 2023. Aceste documente privesc confiscarea de case și alte bunuri evreiești în beneficiul Grupului Etnic German și nu au fost prezentate și luate în discuție la data pronunțării sentinței din dosarul 1672/306/2007. Conform Vechiului Cod de Procedură Civilă, art. 322, pct. 5, apariția unor date necunoscute la data judecării procesului constituie motiv legal de revizuire.

O victorie împotriva lui Iohannis

Este vorba despre documente desecretizate de Arhivele Statului Israel din septembrie 1997 care nu au fost cunoscute în România și luate în considerare la judecarea și stabilirea sentinței finale în dosar cu nr. 1672/306/2007 prin care FDGR Sibiu a fost desemnată drept succesoare în drepturi a Grupului Etnic German (Deutsche Volksgruppe in Rumanien).

Acest grup a reprezentat o organizație fascistă interzisă prin Convenții Internaționale și Tratatul de pace încheiat după Al Doilea Război Mondial. Anterior interzicerii Grupului Etnic German, conform documentelor prezentate, acesta a fost implicat în confiscarea de bunuri aparținînd minorității evreiești din România, această faptă făcând incompatibilă calitatea FDGR Sibiu de succesoare a Grupului Etnic German, o organizație fascistă interzisă în prezent.

Precizez că pentru o corectă informare și pentru a lua măsurile ce se cuvin, am transmis o copie a documentelor și către părțile din dosarul amintit mai sus, respectiv FDGR Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

Noutăți despre Grupul Etnic German și casele confiscate de la evrei

Sperăm astfel că această sesizare nu va rămâne fără o consecință juridică, părțile din dosar având posibilitatea de a recurge la măsura revizuirii sentinței pronunțată în dos. nr. 1672/306/2007.

 

Cu deosebit respect,

CASA SERAFIM S.R.L.

 Director Cotidianul

Cornel Nistorescu 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8

9 Comentarii

 1. ce ciudat că Alexandru Florian n-a zis nimic despre ”afacerea” FDGR/Iohannis – GEG

 2. „NO-ȘI SĂ VIE NETANA-YA-HU SĂ ȘI LE IA -DAR SĂ LE ȚI POPULEZE CU ALEȘI”

 3. nu e greu,dar e costisitor sa mai duci un proces pierdut dinainte

 4. Esuatul Cocotat,s-a declarat simgur,s-a demascat ca fiid cel putin ca mentalitate,de sorginte nazista.Pe vremea lui Hitler in Germania precis ar fi fost ” promovat „in fonctia de sef de lagar de concentare.Are calitati ” deosebite ” in acest sens.Oricum e mai mare rusinea sa te revendici ca mostenitor al unei organizatii naziste.Ar trebui ca si judecatoarele,” vecinele mele ” sa fie trase la raspundere. Sa vedem daca procurorii mei din Parchetul General vor avea coloana vertebrala,se vor dovedi patrioti romani,sau slugi Iohaniste. .

 5. Esuatul Cocotat,s-a declarat simgur,s-a demascat ca fiid cel putin ca mentalitate,de sorginte nazista.Pe vremea lui Hitler in Germania precis ar fi fost ” promovat „in fonctia de sef de lagar de concentare.Are calitati ” deosebite ” in acest sens.Oricum e mai mare rusinea sa te revendici ca mostenitor al unei organizatii naziste.Ar trebui ca si judecatoarele,” vecinele mele ” sa fie trase la raspundere. Sa vedem daca procurorii mei din Parchetul General vor avea coloana vertebrala,se vor dovedi patrioti romani,sau slugi Iohaniste. .

 6. BUUN…….da’ romanii unde sint in ecuatia asta !!! Ma refer la romanii autentici nu la jegurile din tagma judecatorilor ? Ma baieti, eu am avut de-a face cu astia….sint de o incultura, prostie, rea vointa pe deasupra de nu va inchipuiti…..

 7. @Fara nazisti.
  1. are „reale calitati”, cum a spus odata ion ilici iliescu; calitati de tartor!
  2 te rugam pune „procurorii mei”, cu ghilimele ca la „ungurenii mei”
  ca ne-ai cam speriat!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.