Simion: Nesimțire fără margini la CCR

E revoltat la maximum președintele AUR din cauza judecătorilor CCR. Nemulțumit că trei judecători în prag de pensionare se dau peste cap să primească 35.000 de euro „primă de plecare“, George Simion acuză: Sunt plăți mascate pentru obediență, acordate fix celor care au orchestrat, din interior, lovitura de stat din 6 decembrie.

După ce face o trecere în revistă a situației de la CCR, Simion  cere reformarea radicală a Curții Constituționale

Judecătorii Curții Constituționale trebuie aleși de cetățeni prin vot direct, nu deciși politic, iar pensiile speciale și toate beneficiile nemeritate trebuie eliminate, mai scrie el.

Opinia integrală a lui Simion:

Judecătorii Curții Constituționale vor câte 35.000 de euro „primă de plecare”, deși banii NU există în buget. Au trimis secretarul instituției la Ministerul Finanțelor să găsească o soluție.

Judecătorii Curții Constituționale sfidează românii și logica austerității. Trei dintre ei, care își încheie mandatul, vor să plece acasă cu câte 180.000 de lei, echivalentul a 35.000 de euro, ca „primă de pensionare”, pe lângă pensiile speciale uriașe.

Pentru a obține acești bani, CCR a trimis secretarul general al instituției la Ministerul Finanțelor, ca să întrebe cum pot fi transferați bani din alte capitole bugetare, întrucât sumele nu sunt prevăzute în bugetul Curții pentru 2025.

Este o tentativă cinică de a forța sistemul să plătească bonusuri de lux într-un moment în care românii sunt loviți de scumpiri, înghețarea salariilor, a pensiilor și introducerea de noi taxe.

OUG 156/2024, cunoscută drept „ordonanța trenuleț”, a blocat acordarea de prime și bonusuri în sistemul bugetar. Chiar dacă această ordonanță nu se referă explicit la primele de la CCR, judecătorii profită de un vid legislativ pe care îl interpretează în favoarea lor, sfidând flagrant intenția legiuitorului și bunul-simț.

Plăți pentru loialitate față de sistem, nu pentru merit

Acești bani nu reprezintă vreo recompensă pentru profesionalism sau curaj. Dimpotrivă. Sunt plăți mascate pentru obediență, acordate fix celor care au orchestrat, din interior, lovitura de stat din 6 decembrie.
CCR a devenit, în ultimul an, o anexă a sistemului politic care conduce România din umbră.
*  A validat comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, deși Constituția o interzice
*  A anulat alegerile prezidențiale, pentru că rezultatul nu era pe placul rețelei de putere
* A interzis candidați incomozi, care amenințau vechile structuri
* A secretizat declarațiile de avere ale demnitarilor
* Și, în final, a redat privilegiile lui Traian Băsescu, turnător dovedit al Securității: vilă de protocol, mașină de stat, protecție SPP și beneficii plătite din banii românilor

Românii sunt obligați să strângă cureaua, să accepte amânări, taxe și lipsuri. În același timp, o mână de judecători se autopremiază cu zeci de mii de euro, pentru „merite” pe care doar sistemul le vede.

Asta nu mai este justiție constituțională. Este un grup de interese care interpretează legea în favoarea proprie și își apără privilegiile cu cinism și nerușinare.

Cerem reformarea radicală a Curții Constituționale
* Judecătorii Curții Constituționale trebuie aleși de cetățeni prin vot direct, nu deciși politic
* Pensiile speciale și toate beneficiile nemeritate trebuie eliminate
* România are nevoie de o justiție curată, nu de o castă de intangibili conectați la rețelele vechiului sistem

Aș vrea să contrazic presa progresistă, USR-istă, care mă acuză că n-aș fi contestat numirea lui Mihai Busuioc în funcția de judecător CCR! De parcă, ar fi contat, în vreun fel, cine face contestația. Contestația s-a făcut cu aportul nostru, coordonând textul cu doamna senator Nadia Cerva, prin grupul nostru de la Senat. Era rândul lor să conteste la CCR și am lăsat să aibă inițiativa pe grupul (sau fostul grup) SOS. La fel de predictibilă a fost și decizia CCR: corb la corb nu scoate ochii!

Recomanda 8
Author

9 Comentarii

  1. Asta-i că la Radio Erevan:Un ascultător ne întreabă dacă e adevărat că sala..Da, e adevărat. Judecători și încă la Curtea Constituțională! Ce sa mai zici de restul…Nici măcar aparențele nu-i mai interesează.Asta-i calitatea morală a respectivilor.Măcar de-ar însemna ceva sumele astea pentru ei

  2. atentie ,nu l-a atacat pe controversatul Busuioc ca provine de la partdul tata-PSD in schimb ,sa zica si el o poezie la serbare, o zice pe aia’catelus cu parul cret’Canta la alta masa ,lautare

  3. @ Sentimentul, ideea pe care probabil că încercă să le promoveze unii , probabil că ar fi că ar putea fura și startul numai să nu îl mai găsească și alții , care să îi competiționeze ?

  4. Hoții de la APIA protestează că li se taie sporul de „antena” de 15%! Daca le taie sporul baban de 50% că „fura” fonduri europene,sper să-și taie venele! La munca, hoții hoților! Numai piloși din direcțiile agricole care nu au nicio „gara” cu agricultura! Sus patria,jos mafia!

  5. Frați români, daca și cei de la OSIM protestează,e groasa rău de tot! Mă aștept să protesteze și cei de la ORNISS!

  6. @ Probabil că este o ”temă” prin care se caută să se ofere unora niște ”avantaje competitive” la ”furat startul”, ca la atletism sau înot , la plecare ?

  7. „vor câte 35.000 de euro „primă de plecare”, deși banii NU există în buget.”

    Iar minte gratuit asta. Cum nu sunt bani in buget, tocmai s-a oprit plata birocratilor arsi si intoxicati de lucrul la computer. Dupa scolarii care udau buretele la ora de fizica, electro-magnetismul este nociv, iradiant. A murit vreunul de la telefonul electromanetic tinut cu orele pe zi la ureche ? Taiati-le toate sporurile neghioabe si dati-le pensionarilor CCR, au salvat poporul roman de rusinea de-a alege presedinte intre un escroc-patentat si o cititoare de promptere scrise de altii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.