Simona Halep, unul dintre cele mai slabe meciuri din carieră

Simona Halep a ratat calificarea în finala Rogers Cup, fiind învinsă de jucătoarea ucraineană Elina Svitolina, locul 5 WTA, cu scorul categoric de 6-1, 6-1, în semifinale.

Halep a fost eliminată în doar 56 de minute de Svitolina. Românca nu a mai fost învinsă așa categoric de patru ani, din martie 2013, când Sara Errani a trecut de ea cu 6-1, 6-0 în turul al treilea la Miami.

Și Halep și Svitolina au intrat pe teren pentru a doua oară în ziua de sâmbătă, la Toronto, după ce au avut meciuri amânate vineri, din cauza ploii. Ucraineanca a jucat mai mult cu Garbine Muguruza în sferturi, decât a făcut-o Halep cu Caroline Garcia, dar Svitolina a fost mai proaspătă în această a doua partidă.

Jucătoarea din Ucraina şi-a luat astfel revanşa după partida din sferturile de finală ale French Open, când a pierdut în faţa Simonei Halep, după ce a condus cu 6-3, 5-1.

Elina Svitolina va juca finala Rogers Cup cu daneza Caroline Wozniacki, locul 6 WTA.

Halep era deţinătoarea trofeului la Rogers Cup, competiţie de categorie Premier 5, după ce a câştigat anul trecut finala de la Montreal. În 2015, la Toronto (cele două oraşe alternează la organizarea Rogers Cup), românca a fost finalistă.

Pentru Simona Halep urmează participarea la turneul de categorie Premier 5 de la Cincinnati, săptămâna viitoare, competiţie la care anul tercut a ajuns în semifinale.

Despre Alexandru Visan Articolele 132
Author