SNSPA va colabora cu Soros

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), membră a consorțiului european CIVICA, a fost invitată să colaboreze cu cea mai nouă rețea globală de universități, finanțată de filantropul George Soros.

Conducerea SNSPA salută inițiativa și consideră că investițiile în educație și cercetare sunt în beneficiul studenților, al profesorilor și au un puternic impact asupra publicului larg. Dezvoltarea științelor sociale poate genera soluții sustenabile pentru provocările cu care se confruntă societatea contemporană”, conform unui comunicat de presă al SNSPA.

Filantropul George Soros a anunțat că urmează să doneze un miliard de dolari pentru a finanța o nouă rețea de universități care să promoveze valorile liberale, conform cotidianului The Guardian.

Soros a declarat că este important să investească în instituții care să lupte împotriva autoritarismului în Statele Unite, Rusia și China. Acesta a lansat un nou atac la adresa președintelui american Donald Trump, pe care l-a numit „cel mai mare narcisist”.

Soros: Acesta este cel mai mare proiect din viața mea

Soros, care a vorbit în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, a declarat că noua rețea de universități Open Society va începe cu Universitatea Central Europeană, fondată de acesta în 1991.

Acesta a declarat că este timpul ca Fundația Open Society să se implice într-un proiect ambițios și să dezvolte „o nouă rețea educațională de care are nevoie lumea”.

OSUN (Open Society University Network) va fi unică. Va oferi o platformă internațională pentru educațiee și ceretare. În primă fază vom aduce mai aproape o rețea deja existentă. În a doua fază, vom deschide această rețea spre alte instituții care vor să se implice și sunt calificate pentru acest lucru”, a declarat Soros, adăugând că urmează să investească un miliard de dolari în acest proiect.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Dece nu ma mir?! Si la Fane Ideologu` se preadu aceleasi idei.

  2. Miliardarul bolsevic Söros isi incununeaza cu un nou miliard de dolari opera de consolidare a retelei de universitati bolsevice sub acoperire capitalista, retea care a dat deja divizii de combatanti ideologici pe toate continentele!!!
    Crearea in 1991 a Universitatii Central Europene a vizat punerea la dispozitia Colhozului Bolsevic european, consolidat si extins prin preluarea tarilor din fostul Lagar de Concentrare Comunist, birocratii-mercenari bolsevici si insurgentii
    „coloanelor a V-a” neofascist-neomarxiste din tarile colhoznice, sub umbrela ong-urilor sörosiste finantate de Comintern!

  3. Celor de la SNSPA le vine manusa colaborarea cu Soros,cercetand pe bani grei cum „sa duca mustele la apa „cum zicea Eminescu,luptand 24 din 24 ore impotriva „autoritarismului „care autoritarism inseamna dezvoltare economica reala si verboten escrocilor din Casa Rothschild de a se imbogati speculand bursele si jefuind popoare,cum chiar scrie in CV-ul Batranul abject!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.