Soluțiile lui Tăriceanu: „Să se reducă drastic”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că nu-i inspiră deloc încredere „pseudo-soluțiile pe care președintele și guvernul le propun”, pentru noul an școlar, spunând: „Mă gândesc serios dacă Tudor, băiatul meu cel mic, ar trebui să meargă în clasa pregătitoare sau să mai așteptăm”. Tăriceanu propune și unele soluții, printre care reducerea numărului de ore.

KLAUS IOHANNIS ȘI GENERAȚIA PIERDUTĂ

Sunt îngrijorat în legătură cu deschiderea școlilor. Nu-mi inspiră deloc încredere pseudo-soluțiile pe care președintele și guvernul le propun. Mă gândesc serios dacă Tudor, băiatul meu cel mic, ar trebui să meargă în clasa pregătitoare sau să mai așteptăm.

Problema este că eu nu-mi pot închipui cum copiii noștri pot sta cu masca pe față 5-6 ore pe zi. Pentru că minimum atât durează de la momentul în care se urcă în microbuz până când se întorc acasă. Cred că puțini adulți reușesc să stea permanent cu masca 5-6 ore, deci sunt sceptic că niște copii vor putea respecta aceste instrucțiuni.

Revin la ideea de a găsi soluții care să țină copiii mai puțin în școală. Asta înseamnă să se reducă drastic numărul de ore din programa școlară. Nu moare nimeni dacă lăsăm niște materii pentru vremuri când situația se va normaliza. Sau poate găsim soluția ca televiziunea publică, împreună cu experți din învățământ, să organizeze lecții interesante pentru materiile care nu se mai fac, temporar, în școală. Nu văd de ce nu s-ar putea preda geografia, istoria și alte materii într-un mod atractiv prin intermediul TVR. Sunt convins că mult mai mulți copii au acces la un televizor decât la o tabletă sau telefon inteligent. Și poate s-ar putea face niște lecții care să-i atragă mai tare decât plicticoasele cărți, care de multe ori nu fac decât să le umfle ghiozdanele.

Cred că televiziunea publică poate să ducă această sarcină la bun sfârșit, dar pentru asta este necesar ca politrucii de la guvern să asculte și alte opinii, nu doar ale celor care le cântă în strună. Sau să ascultăm ce zice dl Iohannis, că vom avea o “generație pierdută”. Sigur, nu din vina lor”, a scris Tăriceanu joi pe pagina sa de Facebook.

Ce spune preşedintele despre începerea şcolii

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Iata pozitia un bunic responsabil!Mai bine isi tine nepotelul Tudor acasa,ca la clasa pregatitoare ,in afar’ de „Tatal nostru”nu invata mai nimic si il si expune glumelor cu barza..La 65 de ani sa ai un fiu,vecinii trebuie torturati pana spun …

  2. @Jardane,cred ca l-a botezat Tudor dupa numele tatalui natural..putea sa ii zica si Aldel,fiind o lucrare comuna..

  3. Ideea cu predarea lectiilor de geografie si istorie la TV mi se pare grozava. Scolarul asculta comentariul, dar vede si imagini cu locuri si evenimente legate de subiect. Pentru asta ar trebui ca Ministerul Educatiei, impreuna cu Televiziunea Romana sa produca emisiuni speciale. Dar cand ministerul e condus de o persoana cu studii indoielnice, girata de un subinginer si de un suplinitor la o scoala rurala, e foarte greu.

  4. Desfiintares scolilor si predarea de crsuri NUMAI la televiziunile varanului. Si aveti generatiile care nu va vor contesta niciodata, vor merge constiincios la vot sa voteze doar ce trebuie etc…. Viitorul perfect pentru cretini!

  5. Stimate Eduard dracul, la așa nume așa idei. Ce legătură are televiziunea „varanului” (ai si tu o obsesie cu varanul precum Fritz cu PSD). Se pare ca inca nu ai observat ca aceste generații de descreierați se duc la școală boi si se intorc vaci. Ce te deranjeaza lecțiile la unele materii predate la TVR? Prun anii 70 era emisiunea Teleșcoală si se poate relua. Erau eficiente lecțiile, dar acum profesorii , mare parte, sunt la fel de imbecili ca elevii . lăsa dracului „varanul” in pace si fă ceva util

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.