Spania riscă să fie exclusă din competiţiile FIFA

Spania ar putea fi exclusă din competiţiile FIFA! Câştigătoare a trei Campionate Europene şi un Campionat Mondial, naţionala „La Roja” ar putea avea mari probleme din cauza referendumului pentru independenţa Cataluniei.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal din Spania, Javier Tebas, declarat la începutul lunii septembrie că dacă se va ajunge la separarea Cataluniei atunci toate cluburile din această regiune nu vor mai putea juca în liga profesionistă a Spaniei.

Englezii de la The Sun au realizat o analiză pe tema referendumului pentru independenţa Cataluniei şi implicaţiile pe care le-ar putea avea un asemenea proces, iar una dintre consecinţe ar fi reclamarea Spaniei pentru implicarea politicului în fotbal. Dacă toţi aceşti paşi vor fi urmaţi şi respectaţi întocmai, FIFA ar putea decide excluderea naţionalei Spaniei din competiţiile internaţionale.

Varianta ca cluburile din Catalunia să iasă din La Liga nu este tocmai una SF. Gerard Figueras, directorul general al Barcelonei, a declarat că gruparea blaugrana va fi nevoită să îşi aleagă competiţia în care va juca în eventualitatea în care Liga Profesionistă nu le va mai permite accesul în La Liga.

Referendumul pentru indepedenţa Cataluniei se va desfăşură duminică, 1 octombrie.
Naţionala Spaniei a câştigat Campionatul European în 1964, 2008 şi 2012, Campionatul Mondial în 2010 şi Jocurile Olimpice în 1992.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Stelian Cornea 1092 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.