Spune stop violenţei domestice!

Violenta domestica cunoscuta si sub denumirea de abuz marital apare atunci cand o persoana aflata intr-o relatie intima sau casnicie incearca sa-si domine si controleze partenerul. Abuzul domestic include atat violenta psihica cat si cea fizica. Ele sunt folosite cu scopul de a castiga si mentine controlul asupra ta. Agresorii folosesc sentimente de teama, vinovatie, rusine si intimidare pentru a-ti acapara personalitatea in asa fel incat sa i te supui. Modalitatile, metodele folosite de agresori nu sunt tocmai „cinstite, corecte” insa chiar si asa le reuseste de fiecare data sa-si gaseasca victime. Fenomenul de violenta domestica nu face discriminari. Apare in randul tuturor cuplurilor indiferent de orientarea sexuala, gen, etnie sau nivel economic. Asa cum femeile sunt in special victimizate, tot asa si barbatii pot fi supusi violentei emotionale, verbale si chiar psihice.

citeste continuarea pe onlinecafe.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Adela Constantinescu 505 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.