STEAUA – CHELSEA: Lovitură pentru BIŞNIŢARI

Poliţiştii au confiscat 20 de bilete la meciul Steaua-Chelsea scoase la vânzare cu suprapreţ de către bişniţari, dintre care 18 au fost retrase, după ce au fost monitorizate site-urile de anunţuri unde erau stabilite online ora şi locul de întâlnire, au spus miercuri oficiali din Poliţia Capitalei.

Potrivit surselor citate, în cadrul planului de măsuri pentru asigurarea ordinii publice la meciul dintre echipele STEAUA şi CHELSEA, care se va disputa joi, pe Arena Naţională, au fost incluse şi acţiuni pentru combaterea bişniţei cu bilete.

Ofiţerii Serviviului de Investigarea Fraudelor au monitorizat site-urile de anunţuri, unde au găsit postate oferte pentru vânzarea de bilete la suprapreţ.

Poliţiştii au urmărit inclusiv discuţiile dintre bişniţari şi clienţi, în condiţiile în care aceştia stabileau ora şi locul de întâlnire direct pe internet. Conform anchetatorilor, bişnişarii preferau să vândă biletele fie în faţa Arenei Naţionale, fie la gurile de metrou din zonele în care locuiesc.

„Poliţiştii bucureşteni au depistat patru persoane care ofereau spre vânzare, la suprapreţ, 20 de bilete ce permiteau accesul în Arena Naţională, cu ocazia acestui eveniment. Cele patru persoane solicitau pentru biletele puse la vânzare suma de 5.510 de lei, în contextul în care valoarea nominală însumată a acestora era de 1.400 lei”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Dintre cele 20 de bilete confiscate, 18 erau puse în vânzare pe internet, au precizat anchetatorii.

Biletele ridicate au fost predate organizatorilor evenimentului, iar cele patru persoane au fost amendate cu 5.000 de lei.

Pentru menţinerea ordinii publice în ziua meciului vor fi mobilizaţi peste 370 de poliţişti bucureşteni. Aceştia vor fi prezenţi în apropierea Arenei Naţionale, dar şi în alte zone, cum sunt Centrul Istoric şi principalele artere ale Bucureştiului.

Acţiunea Poliţiei Capitalei vizează, în special, prevenirea actelor de violenţă, a înşelăciunilor, furturilor din poşete sau buzunare, dar şi a celor din autoturisme.

Şi Jandarmeria Capitalei a anunţat că, în urma unor acţiuni care au avut loc în 2 şi 3 martie, a confiscat 70 de bilete pentru partida Steaua – Chelsea care erau oferite la vânzare cu suprapreţ. Cele 70 de bilete confiscate au fost predate organizatorului meciului, a precizat Jandarmeria Capitalei într-un comunicat de presă.

Potrivit prevederilor legale, cumpărarea pentru revânzare a biletelor sau a oricăror documente de acces la competiţii şi jocuri sportive, precum şi vânzarea acestora la suprapreţ constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de la 1.000 de lei la 3.000 de lei.

Echipa Steaua întâlneşte joi 7 martie, pe Arena Naţională din Bucureşti, formaţia Chelsea Londra, într-o partidă contând pentru prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Europa. Returul va avea loc în 14 martie, la Londra.

 
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.