Stelian Tanase: Basescu critica PDL pentru a face loc Miscarii Populare

Traian Băsescu atacă PDL pentru a disciplina partidul înaintea alegerilor și pentru a face loc unei construcții politice mai ample, cum este Mișcarea Populară, afirmă analistul politic Stelian Tănase, pentru Impolitics.

„Traian Băsescu are un război personal cu PDL. Este un război ce a început la Congresul partidului. Atunci pedeliștii s-au unit, au pus batista pe țambal, și l-au ales pe Emil Boc. Soluția asta nu a convenit nimănui. Aceasta în condițiile în care în partid sunt grupări și falii. Chiar și cotroceniștii se împart în două grupări. Ori, Traian Băsescu vrea să își facă partidul lui care să acționeze exact cum vrea el. Situația este delicată în PDL. Primul frison al partidului se referă la alegerile care se aproprie vertiginos. Al doilea frison este legat de locurile eligibile de parlamentar. Pe de altă parte, situația îl nemulțumește pe jupân, care aduce aminte partidului cine este el. Băsescu vrea să disciplineze partidul până la bătălia electorală. Ar mai fi o rațiune. Băsescu vrea să pară imparțial după ce 7 ani a fost omul PDL. Lovind în PDL, șeful statului poate face loc unei noi construcții, mai largi. Poate este vorba despre Mișcarea Populară. Acestea sunt doar câteva dintre rațiunile care pot sta la baza atacurilor pe care Băsescu le lansează împotriva PDL”, explică Stelian Tănase.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.