Specialiştii încurajeaza persoanele în vârstă să renunţe pe cât posibil la dulciuri, deoarece un nivel ridicat al zahărului în sânge poate cauza probleme de memorie şi, pe termen lung, declin cognitiv, conform Mediafax.
Oamenii de ştiinţă au demonstrat că menţinerea unui nivel scăzut de zahăr în sânge este benefică pentru creier, anunţă Daily Mail.
Un studiu publicat recent arată că persoanele cu prea mult zahăr în sânge sunt predispuse să aibă pierderi de memorie. Medicul Agnes Floes, de la Spitalul Universitar Charite din Berlin, susţine că „rezultatele testelor efectuate arată faptul că, până şi pentru persoanele care au un nivel normal de zahăr în sânge, coborârea acestuia poate reprezenta o strategie promiţătoare pentru evitarea unor probleme de memorie, sau chiar a declinul cognitiv care survine odată cu vârsta”.
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.