SUA vor să aducă 3.000 de teroriști în România?

Statele Unite și guvernul român ar negocia relocarea a 3.000 de militanți ai organizației teroriste Mojahedin-e Khalq (MEK) pe teritoriul țării noastre, potrivit unei știri care a apărut în presa britanică, fiind preluată apoi și în presa de la noi, dar  și internațională.

Potrivit unei postari pe blogul publicatiei The Telegraph, daca România acceptă mutarea teroriștilor, aceștia ar putea fi trimiși în apropierea orașului Craiova.

Sunt citate surse din cadrul MAE și se vorbește despre o întâlnire care ar fi avut loc între ministrul Titus Corlatean și secretarul de stat american John Kerry, la Bruxelles, la începutul lunii decembrie.

MAE arata ca este însă vorba despre informații false care citează bloguri ce nu există și care au fost create doar pentru a da veridicitate știrii.

„In urma verificarilor specializate, a rezultat ca asa-zisele ‘surse’ de informatie citate sunt in realitate doua bloguri false, fabricate recent si atribuite in mod fraudulos unor angajati ai MAE, pentru a disemina respectivele ‘informatii’. Veridicitatea celor doua bloguri este nula.

In orice caz, subiectul mentionat de dumneavoastra nu constituie o tema de negociere pentru Ministerul Afacerilor Externe, iar aceasta tema nu intra oricum in sfera de competenta a MAE”, se arata în document.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Luiza Vasile 332 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.