”Succession” şi ”The Bear” au triumfat la premiile Emmy 2023

Ceremonia de decernare a premiilor Emmy, care a avut loc luni seară la Los Angeles, a urmat cu scrupulozitate, după o amânare de patru luni provocată de grevele de la Hollywood, scenariul prevăzut: serialele „Succession” şi „The Bear”, marile favorite, s-au impus detaşat, transmite marţi AFP.

Sezonul final al serialului „Succession” a câştigat, fără urmă de suspans, pentru a treia oară, premiul pentru cel mai bun serial dramă, după ce a mai primit această distincţie în 2020 şi 2022. În cursul serii de luni, „Succession” a obţinut şase premii.

Această producţie HBO urmăreşte disputele interne ale familiei înstărite Roy, aflată la cârma unui vast imperiu mediatic. Nu foarte diferit de influenţa exercitată de un anume Rupert Murdoch în Statele Unite.

„În serialul nostru, este adevărat, anumite lucruri sunt destul de apropiate de viaţa şi politica americană”, a recunoscut scenaristul, citând numele magnatului australian, proprietar în special al Fox News şi Wall Street Journal.

Serialul vorbeşte despre „familie, dar şi despre faptul că (…) ştirile partizane se amestecă cu politica de dreapta, sursă de divizare”, a adăugat el în seara în care Donald Trump a câştigat alegerile primare republicane din Iowa.

Distribuţia serialului a câştigat majoritatea premiilor pentru interpretare dramatică: cel dedicat celui mai bun actor pentru obraznicul familiei Kieran Culkin, cel pentru cea mai bună actriţă a ajuns la Sarah Snook, singura moştenitoare a familiei Roy, iar distincţia pentru cel mai bun actor în secundar i-a fost acordată soţului ei de pe ecran, Matthew Macfadyen.

Pe lângă cântecul de lebădă al „Succession”, Jennifer Coolidge a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial dramă, „The White Lotus”, o satiră şic şi curajoasă despre ipocrizia celor bogaţi.

– Revelaţia „The Bear” –

În ceea ce priveşte comediile, „The Bear” şi-a confirmat luni seară statutul de revelaţie, cu şase premii, la egalitate cu „Succession”.

Primul său sezon, care pătrunde în bucătăria agitată a unui restaurant din Chicago, a câştigat premiul pentru cea mai bună comedie, precum şi cele pentru cea mai bună regie şi scenariu.

Vedetele sale, Jeremy Allen White (cel mai bun actor), Ayo Edebiri (cea mai bună actriţă în rol secundar) şi Ebon Moss-Bachrach (cel mai bun actor în rol secundar), au câştigat, de asemenea, majoritatea premiilor pentru actorie la categoriile dedicate comediei.

În faţa acestui tăvălug, doar „Abbott Elementary”, un film documentar care parodiază lipsa de resurse dintr-o şcoală primară predominant afro-americană din Philadelphia, a reuşit să reziste. Eroina sa, Quinta Brunson, a fost distinsă cu premiul pentru cea mai bună actriţă.

La categoria foarte disputată a mini-seriilor, limitată la un sezon, producţia Netflix „Beef” a dominat.

Această producţie a fost votată cea mai bună mini-serie şi a permis celor două vedete ale sale, Steven Yeun şi Ali Wong, să câştige premiul pentru interpretare.

Premiile Emmy, echivalentul Oscarurilor pentru televiziunea americană, au loc de obicei în luna septembrie, însă grevele actorilor şi scenariştilor de la Hollywood le-au perturbat complet calendarul.

Industria a fost complet paralizată timp de şase luni, actorii neputând să-şi promoveze activitatea în timpul grevei, ceea ce a forţat amânarea ceremoniei de decernare a premiilor.

– „Discursuri succinte” –

O decizie care nu i-a ajutat pe organizatori, care încearcă să contracareze scăderea ratelor de audienţă pentru această mare sărbătoare a televiziunii americane.

Pentru cea de-a 75-a ediţie, premiile Emmy au fost, din păcate, intercalate între câteva evenimente importante din sezonul premiilor de la Hollywood, inclusiv Globurile de Aur şi anunţarea nominalizărilor la Oscar.

Totodată, din cauza amânării, au fost recompensate seriale ale căror sezoane nominalizate au început, în unele cazuri, în urmă cu 18 luni, o eternitate în lumea divertismentului.

Prezentatorul serii, Anthony Anderson, a încercat totuşi să redreseze situaţia, cerându-i mamei sale să îi întrerupă pe câştigătorii care îşi prelungiseră prea mult discursurile de mulţumire. „Aş dori să vă rog pe toţi să păstraţi aceste discursuri succinte”, a glumit vedeta din „Black-ish” în contextul în care ceremoniile de decernare a premiilor americane se luptă să atragă publicul mai tânăr, mai înclinat să urmărească un rezumat al celor mai bune momente, ulterior, pe reţelele sociale.

În 2022, premiile Emmy au fost vizionate de doar 5,9 milioane de telespectatori. Mai puţin chiar decât ediţia din 2020, supranumită „PandEmmys”, când vedetele au rămas acasă din cauza măsurilor de izolare din timpul pandemiei de COVID-19.

Premiile Emmy vor reveni în septembrie anul viitor, de data aceasta pentru a recompensa seriale difuzate începând din toamna anului 2023.

Iată lista câştigătorilor la principalele categorii la cea de-a 75-a ediţie a premiilor Emmy, decernate luni seară la Los Angeles.

Cel mai bun serial dramă: „Succession” (HBO)

Cel mai bun serial comedie: „The Bear” (FX)

Cea mai bună mini-serie TV: „Beef” (Netflix)

Cel mai bun actor într-un serial dramă: Kieran Culkin – „Succession”

Cea mai bună actriţă într-un serial dramă: Sarah Snook – „Succession”

Cel mai bun actor într-un serial comedie: Jeremy Allen White – „The Bear”

Cea mai bună actriţă într-un serial comedie: Quinta Brunson – „Abbott Elementary”

Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial dramă: Matthew Macfadyen -„Succession”

Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial dramă: Jennifer Coolidge – „The White Lotus”

Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial comedie: Ebon Moss-Bachrach – „The Bear”

Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial comedie: Ayo Edebiri – „The Bear”

Cel mai bun actor într-o mini-serie: Steven Yeun – „Beef”

Cea mai bună actriţă într-o mini-serie: Ali Wong – „Beef”

Cel mai bun actor în rol secundar într-o mini-serie: Paul Walter Hauser – „Black Bird”

Cea mai bună actriţă în rol secundar într-o mini-serie: Niecy Nash-Betts – „Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story”

Cel mai bun film de televiziune: „Weird: The Al Yankovic Story”

Cel mai bun talk-show: „The Daily Show With Trevor Noah”

Cel mai bun reality-show concurs: „RuPaul’s Drag Race”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. niste mizerii soroshiste nwo. imi este dor de filmele vechi si cele din perioada ’80-2007. „they live!”

  2. Propaganda, propaganda si iar propaganda. Filmele comuniste incep sa mi se para capodopere prin comparatie.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.