Messi a câștigat a treia oară premiul FIFA the Best, dar nu a fost prezent la ceremonie!

De acum devine de-a dreptul iritant modul în care sunt acordate premiile pentru cei mai buni fotbaliști ai anului 2023, care nu au nici cea mai mică legătură cu corectitudinea decernării acestor trofee.

Devine tot mai vizibil faptul că alte interese sunt cele care stabilesc aceste ierarhii false iar cei care meritau cu adevărat să se bucure de rezultatele muncii lor sunt nevoiți să privească plini de tristețe la furtul care are loc.

Luni, 15 ianuarie, a avut loc gala de decernare a trofeului FIFA the Best și, deși nu are nici o legătură cu realitate, nu a surprins pe nimeni faptul că din nou Lionel Messi a câștigat, este pentru a treia oară trofeul, deși în discuție intrau performanțele din perioada 19 decembrie 2022 – 20 august 2023, ori argentinianul a devenit campion mondial în decembrie 2022 înainte de 19 decembrie!

Bomba serii a constituit-o absența învingătorului. E drept nici la ocupantul poziției secunde, norvegianul Erling Haaland cel în cauză nu s-a aflat în sală, dar a fost tatăl său, a cărui expresie a feții în timpul ceremoniei spune totul despre cât de de corectă a fost, din punctul lui de vedere și al foarte mulți alții, oameni de sport sau simpli iubitori ai fotbalului, această decizie.

Culmea este că de această dată voturile au venit din partea selecționerilor și ai căpitanilor echipelor naționale. Selecționerul Edi Iordănescu nu i-a acordat nici un punct lui Messi, la el ordinea fiind Haaland, Kylian Mbappe și Victor Osimhen, golgeterul nigerian de la Napoli.

În schimb, capitanul Nicolae Stanciu, știut ca fan Messi, i-a avut pe argentinian, Mbappe și belgianul Kevin de Bruyne.

Messi i-a votat pe Haaland, Mbappe și compatriotul său de la Manchester City, Julian Alvarez iar Mbappe pe Messi, Haaland și De Bruyne.

De notat că per total Messi și Haaland au terminat la egalitate de puncte, 48, Mbappe având 34. Departajarea a venit din punctajul maxim, de cinci puncte, acordate pentru locul 1 de căpitanii de echipe, capitol la care Messi a fost mult peste norvegian, 107-64.

Pep Guardiola a ieșit, de departe și absolut meritat, antrenorul anului, cu multiplele performanțe reușite cu Manchester City, pentru prima oară învigătoare în Champions League, iar echipa ideală în viziunea FIFA este Courtois – Walker, Stones, Ruben Dias – Bernardo Silva, Kevin de Bruyne, Bellingham – Messi, Haaland, Mbappe, Vinicius Jr.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. Altceva este de remarcat. Oricat ar fi vrut aia sa-l faca fericit pe Jelenschi cu vreun ucrainian nu a fost posibil. In rest se dau aiurea prestigioasele premii Nobel pentru pace deci …

  2. Iar un business… nu știu ce activitate a avut la echipa de club în anul 2023. Cupa mondială a fost în 2022. Mi-e clar că Balonul de Aur și FIFA The Best nu pot fi câștigate decât de jucători care activează la cluburi ce investesc sume de bani pentru ca jucătorul lor să câștige premiul. Nici Messi, nici Ronaldo nu meritau atâtea baloane. Poate va dona Becali vreo 100 milioane la UEFA și o să câștige Coman balonul de haur. :)))

  3. Haaland parca joaca turca, nu fotbal….Messi e cel mai bun dribleor, cel mai bun pasator, cel mai bun marcator din lovituri libere, cel mai lucid capitan de echipa….Da, Mbpape, de Bruyne, dar nu Haaland. Pe Net lui Messi i se face o fulminanta reclama, dar omul o merita, lumea vrea sa vada fotbal artistic….Poate ca un Messi mai apare peste 30 de ani…dar Haalazi apar anual.
    .

  4. Asta-i culmea. Maine-poimaine o sa scrieti ca si Eurovisionul e aranjat. Sau premiul Nobel. Sau notele agentiilor de rating…
    Putinistilor!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.