Tâlhărie calificată în Centrul Vechi. Îi îmbătau și le lua banii

Poliţiştii Capitalei efectuează, miercuri, 17 percheziţii şi pun în executare opt mandate de aducere, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de furt, tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de tranzacţii financiare în mod fraudulos şi tăinuire.

Potrivit DGPMB, bănuiţii identificau cetăţeni străini în Centrul Vechi, pe care îi duceau în incinta a două societăţi comerciale, sub pretextul consumului de alcool, în compania unor diverse persoane, şi, ulterior, profitând de starea vulnerabilă cauzată de efectul băuturilor, le-ar fi folosit telefoanele mobile sau cardurile bancare pentru a efectua mai multe tranzacţii financiare sau transferarea unor sume de bani prin intermediul unor aplicaţii de banking către diferite conturi.

„Din cercetări, s-a stabilit că în unele cazuri bănuiţii ar fi sustras sau ar fi deposedat, prin violenţă, persoanele vătămate de anumite bunuri, inclusiv prin lipsirea de libertate în mod ilegal a acestora”, informează Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

După efectuarea percheziţiilor, persoanele bănuite vor fi conduse la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt, tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de tranzacţii financiare în mod fraudulos şi tăinuire.

Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, de sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Capitalei, precum şi de Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

Recomanda 1

8 Comentarii

  1. @ Probabil contribuții la lupta anticorupție, ? Pe lângă banca domnului Isărescu, strică reputația locului, cine își permite, ?

  2. Cand aud de Centrul Vechi am o greata infinita,fiindca ala nu-i altceva decat BORDEL sub acoperire.

  3. Furtul? Daca s-ar vrea, solutia ar fi simpla: hotul sa dea inapoi pagubasului dublul sumei furate. Sumele de despagubire sa fie obtinute de la hoti prin munca silnica, activitate care, in afara sumelor destinate despagubirii pagubitilor, sa acopere si cheltuielile cu cazarea hotilor in puscarii. S-o vrea? Nu cred…

  4. Aratati-mi si mie un loc unde nu se fura in Romania ,in care omul poate sa stea linistit si sa nu isi faca nici-o problema ,ca i s-ar intimpla ceva rau ? De ce credeti D-vs.ca toate locuintele romanilor au gratii la toate geamurile,sisteme de alarma ,sau usi blindate ?

  5. In weekend, românii din Italia mă sfătuiau sa am grija de acte și bani că sunt hoți de toate culorile. Nu am întâlnit niciunul dar am văzut, exact metoda ‘agatat pe strada’ că în centrul vechi din București. Oricum, și hoții s-au specializat prin Romania.

  6. În țările dezvoltate și civilizate (cu orașe ca Viena, Zürich sau Ljubliana) tot așa procedează autohtonii ?
    Apoi va mirați ca mioriticii sunt faimoși și peste hotare…

  7. Voi ce credeti,victimile ciorilor mai vin vreodata in Romania? Vor sfatui prietenii sau cunostintele lor sa mai faca turism pe pamintul sfînt al Romaniei dar plin de ciori,securisti si pochi? …..pentru ca dati-mi voie:asemenea lucruri se fac,cunoscute foarte repede.Nici daca practica sex fac pui Nicu si Marcel,nu se raspindeste mai repede stirea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.