
Un program special dedicat tradiționalei sărbători de Dragobete, care include un târg de produse tradiționale și creații alese ale meșterilor populari, dar și spectacole de muzică populară și folk ori un concurs de poezie, va fi prezentat, în perioada 22 – 24 februarie, la Muzeul Național al Satului ‘Dimitrie Gusti’.
‘Păstrând tradiția, Muzeul Național al Satului ‘Dimitrie Gusti’ vă invită la Dragobete, numit și Cap-de-Primăvară, sărbătoarea împăcării și reînnoirii întregii firi; cu acest prilej vă așteptăm la târg, în zilele de 22 – 24 februarie. Cântec, joc și voie bună, produse tradiționale și creații alese ale pricepuților meșteri populari, pe toate le puteți găsi pe aleile satului. Puteți să aflați descântece de Dragobete, credințe străvechi și povești despre fiul Babei-Dochia, nuntirea păsărilor și vremea înfrățitului’, informează, luni, Muzeul Satului.
În ziua de 23 februarie, de la ora 12:00, oaspeții muzeului sunt invitați la spectacol. Vor urca pe scenă artiști de seamă, din registrul muzicii populare, reprezentând diferite zone ale țării. Cei mai talentați vizitatori vor putea lua parte la un concurs al poeziei de dragoste, iar iubitorii muzicii folk se vor bucura de un recital susținut de cantautorul Dan Vasilescu.
Program târgului este 9:00 – 17:00, pentru perioada 22 – 24 februarie, iar pentru spectacolul din 23 februarie – 12:00 – 15:00.
„…tradiționalei sărbători de Dragobete”?
POVEȘTI!
„Dragobete” e o sărbătoare fără însemnătate, locală, de origină BULGĂREASCĂ, nici măcar în vilayetu’ Valahiya nu e gheneralizată (yegzistă folklorik „dăcît” în județili bulgărești Ylfow, Ghiurghevo șî DiliOrnman!).
Dobitocii ceșkijdi de la Muzeul Xatului încearcă să dea în presă impresia că-i importantă, și să extindă mizeria asta, pe motive mercantile (putem bănui cîteva rețele comerciale amestecate în problemă!), la fel cum „Coca-Cola” l-a inventat cu 100 de ani în urmă pe „Moș Crăciun” în uniformă roșie de kokakola, ca să-și mărească vînzările iarna……[Rumburak]