TENSIUNI ÎN ASIA: Coreea de Sud avertizează că va riposta „puternic” unui atac nord-coreean

SURSA: REALITATEA.NET

Coreea de Nord a avertizat că ar putea renunţa la armistiţiul cu Coreea de Sud din cauza exerciţiilor militare americano – sud-coreene.

Armata sud-coreeanã va riposta în cazul unui atac nord-coreean, avertizează o sursă guvernamentală de la Seul, pe fondul ameninţărilor proferate de regimul de la Phenian. Regimul stalinist de la Phenian a avertizat că ar putea renunţa la armistiţiul cu Coreea de Sud din cauza exerciţiilor militare americano – sud-coreene. Manevele militare comune se desfăşoară în intervalul 1 martie – 30 aprilie.

„Suntem pregătiţi pentru o ripostă puternică, nu doar împotriva sursei eventualei agresiuni, ci şi împotriva structurilor militare de comandă”, a avertizat generalul sud-coreean Kim Yong-hyun, citat de Reuters. Coreea de Nord a ameninţat marţi cu denunţarea acordului de încetare a focului semnat în 1953 pentru a pune capăt Războiului Coreei. De altfel, Coreea de Nord a ameninţat, fără a face precizări, că va trece la măsuri „ferme” ca reacţie la ostilitatea Statelor Unite împotriva sa.

 
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.